ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύεται οικονομικά με bitcoin ο ουκρανικός στρατός

07:55 - 25 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Ενισχύεται οικονομικά με bitcoin ο ουκρανικός στρατός
Στα ύψη «εκτινάχθηκαν» οι δωρεές προς τον ουκρανικό στρατό μέσω του bitcoin, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το πρωί της Πέμπτης (24/2).

Νέα στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης blockchain, Elliptic, δείχνουν ότι σε διάστημα 12 ωρών την Πέμπτη, σχεδόν 400.000 δολάρια σε bitcoin δωρίστηκαν στο Come Back Alive, μια ουκρανική μη κυβερνητική οργάνωση που παρέχει υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο νέος γύρος δωρεών κρυπτονομισμάτων βασίζεται σε μια τάση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την οποία δωρεές συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων έχουν «πλημμυρίσει» τις ουκρανικές ΜΚΟ και εθελοντικές ομάδες, που εργάζονται για να αποτρέψουν μια ρωσική επίθεση, σύμφωνα με την Elliptic.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ακτιβιστές έχουν αξιοποιούν τα κρυπτονομίσματα για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού με εξοπλισμό, ιατρικές προμήθειες και drones, καθώς και για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης μιας εφαρμογής αναγνώρισης προσώπων, που έχει σχεδιαστεί για να καταλαβαίνει εάν κάποιος είναι Ρώσος μισθοφόρος ή κατάσκοπος.

«Το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για τη χρηματοδότηση του πολέμου (crowdfund), με τη σιωπηρή έγκριση των κυβερνήσεων», δήλωσε ο Tom Robinson, επικεφαλής ανάλυσης της Elliptic, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του blockchain σε τράπεζες και πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.