ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ηλικιωμένοι δισεκατομμυριούχοι μισούν τα κρυπτονομίσματα

09:29 - 07 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Οι ηλικιωμένοι δισεκατομμυριούχοι μισούν τα κρυπτονομίσματα
O Αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, Charlie Munger, κατέκρινε τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ισχυριζόμενος ότι μόνος στόχος τους είναι να γίνουν γρήγορα και άκοπα πλούσιοι. Παράλληλα, όμως, επικρίνει και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν έχει καταφέρει να βάλει κανόνες στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο Munger είναι εδώ και καιρό επικριτής των κρυπτονομισμάτων και είπε ότι αυτή η δημοφιλής αγορά χειρίζεται από “ανθρώπους που θέλουν να γίνουν πλούσιοι γρήγορα προσφέροντας πολύ λίγα στον πολιτισμό”.

“Δεν νομίζω ότι είναι καλό που η χώρα μας τρελαίνεται για το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα” πρόσθεσε. “Το σιχαίνομαι”.

Αυτά τα σκληρά λόγια για τα κρυπτονομίσματα είναι τα τελευταία που έχει κάνει ο Munger, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει άλλα αντίστοιχα. Τα τελευταία χρόνια, έχει χαρακτηρίσει το bitcoin “δηλητήριο αρουραίων” και “βλαβερό δηλητήριο”. Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, έχει επίσης χαρακτηρίσει το bitcoin “δηλητήριο αρουραίων”.

Οι δύο άνδρες βέβαια είναι υπερήλικες και για πολλούς απλά δεν μπορούν να καταλάβουν το ρόλο των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα, πάντως, με μία έρευνα που έκανε η JP Morgan τον περασμένο Ιούνιο, το ένα τρίτο των βασικών επενδυτικών εταιρειών συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στα κρυπτονομίσματα.

Στην συνέντευξή του με το Yahoo Finance, ο Munger απευθύνθηκε και στην Αμερικάνικη κυβέρνηση και δήλωσε εκνευρισμένος που έχει αποτύχει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα.

“Ήταν ένα τεράστιο λάθος να τα επιτρέψουν όλα αυτά. Αφήσατε ένα κακό τζίνι να βγει από το μπουκάλι” δήλωσε.

Σε αντίθεση, ο Munger επαίνεσε την Κίνα που απαγόρευσε τα κρυπτονομίσματα τον Σεπτέμβριο.

“Πιστεύω ότι οι κομμουνιστές Κινέζοι είναι πιο σοφοί από εμάς. Απλά το απαγόρευσαν” είπε ο Munger.  

Οι προοπτικές για τις ρυθμίσεις στα κρυπτονομίσματα παραμένουν ασαφής. Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί επίσημοι έχουν δείξει επιθυμία να αυξήσουν την επίβλεψή τους. Τον περασμένο Ιούλιο, η Υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, ώθησε την πιο γρήγορη υιοθέτηση κανόνων για τα stablecoins, ένα είδος κρυπτονομισμάτων τα οποία υποστηρίζονται από ένα αγαθό ή ένα νόμισμα, όπως το Αμερικάνικο δολάριο.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, χαρακτήρισε την κρύπτο-αγορά «Άγρια Δύση» και έκτοτε έχει δείξει ότι επιθυμεί να την ρυθμίσει.  Ωστόσο, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι συγκεκριμένο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.