ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να... παρακάμψουν τις κυρώσεις στη Ρωσία

09:35 - 22 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να... παρακάμψουν τις κυρώσεις στη Ρωσία
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξετάζει προσεκτικά την αγορά κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, έπειτα από ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι νομοθέτες προειδοποιούν ότι οι εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν είναι σε θέση να συμμορφωθούν με τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν απορρίψει τις εκκλήσεις για αποκοπή όλων των Ρώσων χρηστών, εγείροντας ανησυχίες ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως τρόπος παράκαμψης των κυρώσεων.

Η Ουκρανία έχει επίσης συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα έπειτα από τη δημοσίευση εκκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δωρεές σε Βitcoin και άλλα ψηφιακά tokens.

«Εμείς στην FSB παρακολουθούμε την κατάσταση... σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα», είπε ο Πάτρικ Άρμστρονγκ, μέλος της γραμματείας του FSB, στο συνέδριο City & Financial, συμπληρώνοντας ότι εξετάζουν όλες τις σχετικές πληροφορίες που λαμβάνουν.

Ο Τζον Γκλεν, υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας, είπε στο ίδιο συνέδριο ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο για να θέσει τα κρυπτονομίσματα υπό περιορισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας θα στηρίξουν την επιβολή του νόμου σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.