ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουκρανία εγκαινιάζει μουσείο NFT για τον πόλεμο και δωρεές Κύριο

14:38 - 27 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Η Ουκρανία εγκαινιάζει μουσείο NFT για τον πόλεμο και δωρεές
Η Ουκρανία εγκαινιάζει ένα μουσείο NFT προκειμένου να παρουσιάσει έργα που σχετίζονται με τον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας, ενώ η πρωτοβουλία θα χρησιμεύσει επίσης ως εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Στις 25 Μαρτίου, ο Μιχαΐλο Φεντόροφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter τη δημιουργία ενός μουσείου NFT όπου θα εκτίθενται τα πιο αξιομνημόνευτα γεγονότα της ουκρανο-ρωσικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Φεντόροφ, το μουσείο θα χρησιμεύσει ως χώρος για τον εορτασμό της «ουκρανικής ταυτότητας και ελευθερίας», διατηρώντας τη μνήμη των γεγονότων που έλαβαν χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της στην Ουκρανία.

«Ενώ η Ρωσία χρησιμοποιεί τανκς για να καταστρέψει την Ουκρανία, βασιζόμαστε στην επαναστατική τεχνολογία blockchain. Το Meta History UA NFT-Museum εγκαινιάζεται. Το μέρος για να διατηρήσει τη μνήμη του πολέμου. Και το μέρος για να γιορτάσουμε την ουκρανική ταυτότητα και ελευθερία», έγραψε.

Επιπλέον, το μουσείο NFT θα χρησιμεύσει για τη συγκέντρωση δωρεών για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό να ανταποκριθεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν την Ουκρανία

Σε αυτόν τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, τα κρυπτονομίσματα έχουν αποδείξει τις δυνατότητές τους να βοηθήσουν μια χώρα και τους πολίτες της από οικονομική άποψη.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου NFT, το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις NFT θα πάει «απευθείας στους επίσημους κρυπτο-λογαριασμούς του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας» για την υποστήριξη τόσο των ουκρανικών στρατευμάτων όσο και των αμάχων.

Το μουσείο NFT δημιουργήθηκε για να αφήσει σημάδι στην ιστορία. Η ουκρανική κυβέρνηση θέλει οι μελλοντικές γενιές να μάθουν πώς έζησαν τον πόλεμο και τι σήμαινε για τον λαό τους.

Περισσότερα από 65 εκατ. δολάρια σε δωρεές κρυπτονομισμάτων

Σύμφωνα με την πύλη του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, η χώρα έχει λάβει περισσότερα από 65 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.

Ο Άλεξ Μπορνιάκοφ, αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν παίξει «σημαντικό ρόλο στην άμυνα της Ουκρανίας», βοηθώντας στην κάλυψη της ζήτησης των ουκρανικών στρατευμάτων για τρόφιμα, φάρμακα, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.λπ. Προς το παρόν, οι δωρεές δεν χρησιμοποιούνται για την αγορά όπλων, παρόλο που σχεδόν όλα τα κεφάλαια έχουν πάει στον ουκρανικό στρατό.

Η συλλογή NFTs του μουσείου δείχνει πώς ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται όλα τα γεγονότα του πολέμου σχεδόν ώρα με την ώρα ξεκινώντας στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι πωλήσεις των NFTs αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες 4 ημέρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.