ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις λόγοι που οδηγούν το Bitcoin πάνω από τα $47.000

08:40 - 29 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Τρεις λόγοι που οδηγούν το Bitcoin πάνω από τα $47.000
Αρκετά σκαμπανεβάσματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα καταγράφει το Bitcoin, αλλά τις τελευταίες επτά ημέρες η τιμή του εκτινάχθηκε σε υψηλό 3 μηνών, αγγίζοντας επίπεδα που δεν είχαμε δει από τις 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για συνολική αύξηση περίπου 14%, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται πλέον πάνω από τα 47.000 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 120 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις λόγους, όπως εξηγεί το CryptoPotato.

Η αγορά Bitcoin από την Terra

Καταλύτης είναι αδιαμφισβήτητα η αγορά Bitcoin από την Terra που συνεχίζεται. Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terraform Labs, της εταιρείας πίσω από το πρωτόκολλο της Terra, Ντο Κβον, έχει αποκαλύψει την πρόθεση του να αγοράσει σταδιακά Bitcoin αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και πολλοί δεν τον πήραν στα σοβαρά, ο Κβον σημείωσε ότι «έχουμε κεφάλαια 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έτοιμα για να δημιουργήσουν αυτό το αποθεματικό».

Λίγες μέρες αργότερα, άρχισε να κάνει πραγματικότητα την πρόθεσή του. Η Terra αγοράζει σε παρτίδες 125 εκατομμυρίων δολαρίων, ωθώντας ορισμένους αναλυτές να πιστέψουν ότι μπορεί να επέλθει σοκ προσφοράς.

Κι έτσι οδηγούμαστε στον δεύτερο λόγο.

Η διαθεσιμότητα μειώνεται

Όπως σχολιάζει ο δημοφιλής υποστηρικτής κρυπτονομισμάτων και αναλυτής του κλάδου Πεντόσι σχετικά με τις αγορές Bitcoin από την Terra «2,5-3 χιλιάδες Bitcoin την ημέρα αφαιρέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας τεράστιο αντίκτυπο. Η προσφορά μειώνεται και ό,τι είναι σπάνιο, γίνεται σπανιότερο».

Ουσιαστικά, αυτό για το οποίο μιλά ο αναλυτής είναι η έννοια του σοκ προσφοράς όπου η ζήτηση υπερτερεί κατά πολύ της προσφοράς, σπρώχνοντας στην πραγματικότητα την τιμή προς τα πάνω.

Επιπλέον, τα στοιχεία της αγοράς έδειξαν ότι οι επενδυτές δεν ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένοι για αυτή την κίνηση. Είναι ενδεικτικό ότι η αστάθεια του Bitcoin εξάλειψε ρευστοποιήσεις αξίας άνω των 410 εκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 24 ώρες.

Το γενικότερο κλίμα στην αγορά είναι πλέον θετικό

Ο τρίτος λόγος είναι ότι το Bitcoin, και κατ' επέκταση ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό συσχετισμένα με τη Wall Street, όσο και αν κάποιοι θα ήθελαν αυτή η συσχέτιση να διαρραγεί.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, ορισμένοι από τους βασικότερους δείκτες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των S&P 500, Nasdaq και Dow Jones, διαπραγματεύονται στα «πράσινα».

Επιπλέον, εταιρείες τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα η Tesla, καταγράφουν επίσης σημαντικά κέρδη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη όρεξη για ρίσκο, και το Bitcoin είναι η απόλυτη τέτοιου είδους επένδυση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:45 - 29 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.