ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων ελέω Fed- «Σώζεται» το Dogecoin

14:27 - 06 Απρ 2022 | Νομίσματα
Αρνητικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων ελέω Fed- «Σώζεται» το Dogecoin
Στα «κόκκινα» κινούνται τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (6/4), μετά τα επιθετικά σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Το Bitcoin υποχώρησε στο επίπεδο υποστήριξής του των 45.000 δολαρίων το πρωί της Τετάρτης πριν υποχωρήσει περαιτέρω, παρόλο που τα γενικότερα στοιχεία δείχνουν ότι η συνολική αγοραστική δραστηριότητα παρέμεινε θετική.

Η πτώση ήρθε εν μέσω του γενικότερου αρνητικού κλίματος στις αγορές μετά τα σχόλια της διοικητού της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, που δήλωσε ότι η συγκράτηση του πληθωρισμού είναι «υψίστης σημασίας», υπονοώντας την περικοπή του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας τον Μάιο. Αυτό οδήγησε σε sell off στην αγορά, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι μια αυστηρή νομισματική πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική ύφεση.

Το πλήγμα για το Bitcoin οδήγησε σε ευρύτερη πτώση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με την πλειοψηφία να κινείται στα «κόκκινα», με εξαίρεση το Dogecoin που κινείται σε θετικό έδαφος από την αισιοδοξία σχετικά με το διορισμό του Έλον Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

Η πτώση του Bitcoin έρχεται μια εβδομάδα αφότου το περιουσιακό στοιχείο άγγιξε τα υψηλά τριών μηνών των 48.000 δολαρίων. Υποχώρησε ακόμα και στα 44.500 δολάρια για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, με κίνδυνο να πέσει ακόμα και στα 43.000 δολάρια.

Όπως λένε οι αναλυτές, ο καλπάζων πληθωρισμός και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων θα μπορούσαν να περιπλέξουν τα πράγματα για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του Βitcoin και των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων αξίας όπως ο χρυσός.

«Συνήθως το αυξανόμενο κόστος δανεισμού βλάπτει περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως μετοχές τεχνολογίας και κρυπτονομίσματα, τα οποία φαίνονται λιγότερο ελκυστικά για τους επενδυτές από τα ομόλογα που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο», αναφέρει στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της η Kaiko Research.

Για τους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, το Βitcoin είναι μια ψηφιακή έκδοση του χρυσού και μια εναλλακτική λύση στο αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, οι παραδοσιακοί επενδυτές της αγοράς το αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό ως περιουσιακό στοιχείο υψηλού κινδύνου παρόμοιο με τις μετοχές. Αυτό φαίνεται από την ενισχυμένη συσχέτισή του με τον S&P 500 και τις μετοχές τεχνολογίας.

Γενικότερα, το τελευταίο 24ωρο η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 3,84% στα 44.894,54 δολάρια, ενώ το Ethereum διολισθαίνει 6,04% στα 3.306,34 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 9,41% στα 120,58 δολάρια, το LUNA της Terra χάνει 3,94% στα 112,37 δολάρια, ενώ το Cardano υποχωρεί 7,33% στο 1,12 δολάριο.

Το Polkadot κατρακυλά 7,65% στα 21,05 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 0,48% στο 0,153568 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 4,73% στο 0,000026 δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 06 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.