ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η οικολογική... συνείδηση του Ethereum απέναντι στο bitcoin Κύριο

10:27 - 11 Απρ 2022 | Νομίσματα
Η οικολογική... συνείδηση του Ethereum απέναντι στο bitcoin
Μία μίκρο-αλλαγή στην τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από πολλά κρυπτονομίσματα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το ether, τα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να διορθώσουν τη βασική πηγή κριτικής των κρυπτονομισμάτων, τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον.

Για πολλά χρόνια γίνονται επιθέσεις σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το Ethereum για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιουργούν, η οποία προέρχεται από την ενέργεια που χρησιμοποιείται για την εξόρυξή τους. Επειδή η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων προϋποθέτει τεράστια κόστη, οι εξορύκτες επιλέγουν συνήθως πιο φθηνή ενέργεια, η οποία προέρχεται από πηγές όπως είναι ο άνθρακας.

Αλλά αυτό μπορεί να τελειώσει πολύ σύντομα, λόγω των τελευταίων αλλαγών που έγιναν στο blockchain του Ethereum, το οποίο τροφοδοτεί το κρυπτονόμισμα ether, διάφορα άλλα κρυπτονομίσματα και πρότζεκτ NFTs. Αυτή η διόρθωση υπόσχεται ότι θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας του blockchain του Ethereum κατά 99%.

Αυτή η διόρθωση, θα δώσει επίσης πλεονέκτημα στο Ethereum έναντι του βασικού του αντιπάλου, του bitcoin, το οποίο δεν είναι πολύ αποτελεσματικό σχετικά με την κατανάλωση ενέργειάς του. Ενώ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, το bitcoin δεν σχεδιάζει να αλλάξει την τεχνολογία του όπως έκανε το Ethereum.

Η μετάβαση, η οποία είναι βασική στην οικονομία ενέργειας του Ethereum, ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα την περασμένη εβδομάδα με ένα σχετικά επιτυχημένο τεστ, το οποίο ήταν μία προσομοίωση της συγχώνευσης των αλυσίδων του Ethereum proof-of-work και proof-of-stake.  Μετά από αυτές της ειδήσεις για την συγχώνευση των δύο αλυσίδων, η τιμή του ether τα πήγε καλύτερα από την τιμή του bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτή η αλλαγή θα γίνει στο δίκτυο του Ethereum, το οποίο λειτουργεί με την αλυσίδα «proof-of-work». Στο παρελθόν, για να καταγράψει μία συναλλαγή στο blockchain του, οι εξορύκτες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ισχυρούς υπολογιστές για να λύσουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα.

Μετά από αυτή την διόρθωση, οι εξορύκτες θα μπορούν να επικυρώνουν συναλλαγές επενδύοντας κάποια από τα κρυπτονομίσματά τους σε κάποια συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, κάτι το οποίο είναι γνωστό ως «proof=of-stake». Όσα περισσότερα κρυπτονομίσματα επενδύσουν, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να επικυροποιηθεί η συναλλαγή και να πάρουν ένα βραβείο σε μορφή κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η διαδικασία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια γιατί δεν χρησιμοποιεί ισχυρούς υπολογιστές οι οποίοι λύνουν μαθηματικά προβλήματα.

Το δίκτυο του Ethereum είναι πιο γνωστό για το νόμισμά του, το ether, το οποίο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά το bitcoin. Έχει, επίσης, και αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές όπως την υπηρεσία ανταλλαγής NFTs, OpenSea, το χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων, MetaMask, και την υπηρεσία ανταλλαγής, UniSwap.

Ένας προγραμματιστής του Ethereum, ο Tim Beiko, δήλωσε ότι η μετάβαση σε «proof-of-stake» μπορεί να γίνει αυτό το καλοκαίρι.

Όταν γίνει αυτή η συγχώνευση, οι επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον μπορεί να αρχίσουν να επενδύουν περισσότερο σε πρότζεκτ τα οποία βασίζονται στο blockchain του Ethereum. Επίσης, αυτή η διόρθωση υπόσχεται ότι θα κάνει την επικύρωση των συναλλαγών πιο φθηνή γιατί δεν θα χρειάζονται πλέον ισχυροί υπολογιστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.