ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Air Europa κυκλοφορεί την πρώτη σειρά πτήσεων... NFT

08:07 - 19 Απρ 2022 | Νομίσματα
Η Air Europa κυκλοφορεί την πρώτη σειρά πτήσεων... NFT
Μία από τις κορυφαίες ισπανικές αεροπορικές εταιρείες, η Air Europa, συνεργάστηκε με την εταιρεία blockchain TravelX για να παρουσιάσει την πρώτη στον κόσμο σειρά αεροπορικών εισιτηρίων NFT.

Οι χρήστες που αγοράζουν τέτοια συλλεκτικά αντικείμενα θα επιβιβαστούν σε μια ειδική πτήση από τη Μαδρίτη στο Μαϊάμι στις 29 Νοεμβρίου 2022.

Η λειτουργία, που ονομάζεται NFTickets, θα είναι διαθέσιμη για αγορά στην πλατφόρμα του TravelX. Η πρώτη δημοπρασία έγινε στις 11 Απριλίου και η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Η TravelX εξήγησε ότι τα εισιτήρια λειτουργούν σαν παραδοσιακά NFT. Οι συναλλαγές καταγράφονται στο blockchain και οι κάτοχοι μπορούν να δείξουν τα αποκτήματά τους και να λάβουν ένα αντίστοιχο αεροπορικό εισιτήριο.

Η Air Europa και ο συνεργάτης της είπαν ότι η κίνηση θα δώσει στους αγοραστές «την ευκαιρία να κρατήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και να συμμετάσχουν στην πρώτη πτήση που υποστηρίζεται από blockchain». Θα απογειωθεί από τη Μαδρίτη στις 29 Νοεμβρίου 2022 και θα προσγειωθεί στο Μαϊάμι.

Ο Κάρλος Μπετανκούρ, ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το έργο τέχνης, είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα πείραμα για τα όρια της τέχνης και της τεχνολογίας. «Είναι εμπνευσμένο από την έννοια του χώρου, μαγικές σφαίρες και ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς και από τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές οι εμπειρίες», εξήγησε.

Τα NFTs κόβονται στο blockchain της Algorand. Ο Φακούντο Ντίας, συνιδρυτής της TravelX, εξήγησε ότι η εν λόγω εταιρεία επιλέχθηκε για τη φιλική προς το περιβάλλον εστίασή της, καθώς είναι πλήρως ουδέτερο σε άνθρακα.

«Θα συνδυάσουμε τα καλύτερα στοιχεία του παραδοσιακού NFT, αλλά θα προσθέσουμε την εμπειρία από τον πραγματικό κόσμο. Αυτό παρέχει ένα καλύτερο αεροπορικό εισιτήριο που οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να διαχειριστούν και να ανταλλάξουν από το blockchain πορτοφόλι τους, σε συνδυασμό με ένα νέο είδος συλλεκτικού έργου τέχνης. Πιστεύουμε ότι τα NFTickets θα είναι ο τέλειος συνδυασμός τέχνης, ταξιδιού και τεχνολογίας», σημείωσε.

Η Emirates ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα τα σχέδιά της να μπει στον χώρο των NFTs και του Metaverse.

Τα κρυπτονομίσματα στην αεροπορική βιομηχανία

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, η κορυφαία ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στη Ρωσία – S7 – υπέγραψε συμφωνία με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Sberbank για να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain και να πουλήσει αεροπορικά εισιτήρια για tokens, με την τράπεζα να της παρέχει τις απαραίτητες υποδομές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εγχείρημα χειρίζεται τις πωλήσεις εισιτηρίων και μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης μιας τυπικής διαδικασίας από 10 ημέρες σε 20 δευτερόλεπτα.

Επίσης, το διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar της Βενεζουέλας αποκάλυψε σχέδια για αποδοχή του Βitcoin ως τρόπου πληρωμής για αεροπορικά εισιτήρια. Ο διευθυντής του αεροδρομίου, Φρέντι Μπόρχες, υποστήριξε ότι η κίνηση θα προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη χώρα της Νότιας Αμερικής και έτσι θα τονώσει την οικονομία της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.