ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλέψεις για...1 δισ. χρήστες κρυπτονομισμάτων σε μια δεκαετία

07:00 - 05 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Προβλέψεις για...1 δισ. χρήστες κρυπτονομισμάτων σε μια δεκαετία
Πολύ... μέλλον βλέπουν να έχει η αγορά κρυπτονομισμάτων οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι θα συνεχίσει να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μπράιαν Άρμστρονγκ, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Coinbase, οι χρήστες κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά πέντε φορές τα επόμενα 10-20 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων από τις αρχές του 2022 δεν είναι ιδιαίτερα καλή, ο Άρμστρονγκ προβλέπει μελλοντική της ανάπτυξη.

Σε πρόσφατο συνέδριο, προέβλεψε ότι μέσα σε μια δεκαετία, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα έχουν εμπλακεί σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αριθμός πενταπλάσιος από τον τωρινό.

«Εικάζω ότι σε 10-20 χρόνια, θα δούμε ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ να συμβαίνει στην οικονομία κρυπτογράφησης».

Τεράστια άνοδος πέρυσι

Λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος νέων χρηστών κρυπτονομισμάτων τον περασμένο χρόνο, η πρόβλεψη του Άρμστρονγκ ακούγεται λογική. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021, ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται στην αγορά υπερδιπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 220 εκατομμύρια άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, οι τιμές του Βitcoin και των περισσότερων altcoin σημείωναν αρκετά συχνά υψηλά όλων των εποχών. Ειδικά το Bitcoin ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια τον Απρίλιο του 2021, που είναι περισσότερο από 50% υψηλότερο από την τρέχουσα αποτίμησή του σε δολάρια.

Στο συνέδριο μίλησε και η CEO της Ark Invest, Κάθι Γουντ, η οποία υποστήριξε ότι οι χρηματοοικονομικές εταιρείες θα μπορούσαν να χάσουν τους καλύτερους υπαλλήλους τους εάν δεν ενστερνιστούν τον τομέα DeFi.

«Στην περίπτωση του DeFi και του διαδικτύου επόμενης γενιάς, βλέπουμε πολλές οικονομικές εταιρείες να χάνουν ταλαντούχους υπαλλήλους λόγω της κρυπτογράφησης. Οπότε πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά, διαφορετικά οι εξελίξεις θα τις ξεπεράσουν», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.