ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίτι στην Πορτογαλία αγοράστηκε απευθείας με 3 Bitcoin Κύριο

14:01 - 08 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Σπίτι στην Πορτογαλία αγοράστηκε απευθείας με 3 Bitcoin
Μια ιστορική πρωτιά σημειώθηκε στην Πορτογαλία, καθώς καταγράφηκε η πρώτη αγορά ακίνητης περιουσίας στη χώρα που διευθετήθηκε με Bitcoin, χωρίς να περιλαμβάνει μετατροπή σε χρήματα fiat.

Όπως αναφέρει το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Idealista, η συμφωνία αφορούσε ένα διαμέρισμα T3 στη Μπράγκα, που κόστισε στον αγοραστή ακριβώς 3 Bitcoin. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 102.000 ευρώ σε τρέχουσες τιμές.

Μέχρι τον περασμένο μήνα, η αγορά ακινήτων με χρήση κρυπτονομισμάτων απαιτούσε από τους αγοραστές να μετατρέψουν πρώτα τα ψηφιακά κτήματά τους σε ευρώ. Ωστόσο, το Τάγμα Συμβολαιογράφων της Πορτογαλίας έχει θεσπίσει από τότε σαφείς κανόνες σχετικά με τον τρόπο σύνταξης πράξεων για πωλήσεις ακινήτων που πραγματοποιούνται απευθείας με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει ένα ιστορικό ορόσημο, τη μεταφορά ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου σε ένα φυσικό περιουσιακό στοιχείο – ένα σπίτι – χωρίς καμία μετατροπή σε ευρώ», ανέφερε η εταιρεία ακινήτων Zome στη σελίδα της στο Facebook.

Ο όμιλος συμμετείχε στη συμφωνία μαζί με τη δικηγορική εταιρεία Antas da Cunha, τον Πορτογάλο Πρόεδρο Συμβολαιογράφων και άλλους εταίρους που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση.

Η διαδικασία δημιουργίας της πράξης αγοραπωλησίας απαιτούσε πρόσθετες λεπτομέρειες που δεν απαιτούνται για τη δημιουργία μιας συνήθους σύμβασης. Αυτά περιελάμβαναν τον τραπεζικό λογαριασμό του πληρωτή, το σχετικό ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο (Bitcoin), τη διεύθυνση δικτύου, τα εμπλεκόμενα μέρη και την απόδειξη της συναλλαγής κρυπτογράφησης.

Εάν η αξία της συναλλαγής είχε υπερβεί τα 200.000 ευρώ, θα έπρεπε να ειδοποιηθούν οι Αρχές και οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα έπρεπε να συγκριθούν από την ημερομηνία της πράξης με εκείνη της σύμβασης προείσπραξης.

Ο Νούνο ντα Σίλβα Βιέιρα Nuno da Silva Vieira, δικηγόρος στην Antas da Cunha, πιστεύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία αξίας στην περιοχή. «Αυτό το είδος επιχείρησης θα έχει εκθετική αύξηση και η Πορτογαλία δείχνει πολλά υποσχόμενα σημάδια όσον αφορά την ψηφιακή οικονομία», επεσήμανε.

Τα crypto ως μέσο ανταλλαγής

Ο παγκόσμιος νότος στρέφεται όλο και περισσότερο στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα ως πραγματικά νομίσματα και το ρυθμιστικό πλαίσιο επιτρέπει τη χρήση τους ως τέτοια.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, για παράδειγμα, έχει γίνει τώρα η δεύτερη χώρα που καθιέρωσε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Ο Παναμάς έχει επίσης νομιμοποιήσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές φόρων και δεν επιβάλλει φόρους υπεραξίας σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Στο μέτωπο των ακινήτων, η λατινοαμερικανική μεσιτική εταιρεία La Haus έχει αρχίσει να δέχεται Bitcoin για πληρωμές σπιτιών μέσω του OpenNode. Η εταιρεία πούλησε τον Ιανουάριο ένα μεξικάνικο διαμέρισμα για 5,78 Bitcoin.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:59 - 09 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.