ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αρνητικό ρεκόρ, αλλά με νότα… αισιοδοξίας για το Bitcoin

07:55 - 25 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Νέο αρνητικό ρεκόρ, αλλά με νότα… αισιοδοξίας για το Bitcoin
Την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών συμπλήρωσε το Bitcoin, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του, επηρεαζόμενο και από το ασθενές μακροοικονομικό κλίμα, τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έπεσε ακόμα και στα 28.700 δολάρια, έχοντας να κλείσει εβδομάδα με θετικό πρόσημο από τα μέσα Μαρτίου, όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν από τα 41.000 δολάρια στα 46.000.

Έκτοτε υποχωρεί κάθε εβδομάδα, χάνοντας σχεδόν 60% από τα υψηλά του Νοεμβρίου, που είχε βρεθεί λίγο πάνω από τα 69.000 δολάρια.

Το Bitcoin είναι επίσης… θύμα των αυξήσεων επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και ακολουθεί παρόμοια πορεία με αυτή των τεχνολογικών μετοχών τους τελευταίους μήνες.

Παρόλα αυτά, υπάρχει… χαραμάδα αισιοδοξίας. Σύμφωνα με το εργαλείο Weighed Sentiment που υπολογίζει τα θετικά και αρνητικά σχόλια για ένα περιουσιακό στοιχείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τιμές του Βitcoin ενδέχεται να πέφτουν τώρα στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά τις επόμενες εβδομάδες να πάρουν την ανιούσα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το δημόσιο συναίσθημα για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε σε επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τη «Μαύρη Πέμπτη (Black Thursday)», τότε που η τιμή του Βitcoin έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια το 2020.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, ιστορικά οι τιμές είναι πιο πιθανό να αυξηθούν όταν το κλίμα φτάσει σε χαμηλά επίπεδα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι τιμές του Βitcoin έχουν αυξηθεί τρεις από τις τελευταίες τέσσερις φορές που ο δείκτης είχε φτάσει σε παρόμοια επίπεδα.

Οι λόγοι της κατρακύλας

Οι φόβοι για ύφεση συνέβαλαν στην πτώση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος τους τελευταίους μήνες.

Τον Απρίλιο, οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι τα επιθετικά μέτρα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον έλεγχο του πληθωρισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση. Η τράπεζα έθεσε τις πιθανότητες μιας οικονομικής συρρίκνωσης σε περίπου 35% τα επόμενα δύο χρόνια.

Ορισμένοι αναλυτές επεσήμαναν ότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν αφαιρέσει περισσότερα χρήματα από την αγορά από ό,τι διοχέτευσαν σε κεφάλαια, υποδηλώνοντας ένα γενικά πτωτικό κλίμα που μπορεί επίσης να συνέβαλε στην πτώση των τιμών.

«Τα στοιχεία της CoinShares για την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ρεκόρ εβδομαδιαίας εκροής θεσμικών επενδυτών από κεφάλαια στην αγορά κρυπτονομισμάτων από την αρχή του έτους», δήλωσε ο αναλυτής αγοράς της FxPro, Άλεξ Κουπτσίκεβιτς στο CoinDesk.

Όπως συμπλήρωσε, οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κεφάλαιά τους, κάτι που μπορεί να εμποδίσει την άνθηση της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.