ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Φόβοι κατάρρευσης χιλιάδων ψηφιακών νομισμάτων

12:41 - 03 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Φόβοι κατάρρευσης χιλιάδων ψηφιακών νομισμάτων
Η πρόσφατη κατάρρευση του λεγόμενου αλγοριθμικού stabelcoin terraUSD και του σχετικού token Luna, που προκάλεσε σοκ στην αγορά, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα χιλιάδες κρυπτονομίσματα που υπάρχουν και στο αν θα επιβιώσουν όλα.

Αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων εξέφρασαν την άποψη ότι χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα είναι πιθανό να καταρρεύσουν, ενώ ο αριθμός των blockchain που υπάρχουν θα μειωθεί επίσης τα επόμενα χρόνια.

Στην παρούσα φάση, πάρχουν περισσότερα από 19.000 κρυπτονομίσματα και δεκάδες πλατφόρμες blockchain. Μια πλατφόρμα blockchain, όπως το Ethereum, είναι η υποκείμενη τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται πολλά από αυτά τα διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

«Ένα από τα αποτελέσματα αυτού που είδαμε την περασμένη εβδομάδα με το ζήτημα της Terra είναι ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου βασικά υπάρχουν πάρα πολλά blockchain εκεί έξω, πάρα πολλά tokens. Και αυτό προκαλεί σύγχυση στους χρήστες. Και αυτό φέρνει επίσης κάποιους κινδύνους για τους χρήστες», δήλωσε στο CNBC ο Μπέρτραντ Πέρεζ, Διευθύνων Σύμβουλος του Web3 Foundation στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα.

«Όπως στην αρχή του Διαδικτύου, τότε που είχαμε πολλές εταιρείες dotcom και πολλές από αυτές ήταν απάτες και δεν είχαν καμία αξία και τελικά υπήρξε ξεκαθάρισμα. Και τώρα έχουμε πολύ χρήσιμες και νόμιμες εταιρείες».

«Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν χρειαζόμαστε ή όχι 19.000 νέα νομίσματα σήμερα. Στον κόσμο των fiat, υπάρχουν ίσως 180 νομίσματα», επεσήμανε από την πλευρά του, ο Μπραντ Γκαρλινχάουζ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διασυνοριακών πληρωμών μέσω blockchain Ripple.

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της Guggenheim, Σκοτ Μάινερντ, ήταν πιο… σκληρός την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είναι «σκουπίδια», αλλά ότι το Βitcoin και το Εthereum θα επιβιώσουν.

Τα σχόλια από γνώστες του κλάδου έρχονται καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αισθάνεται πίεση. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε τον Νοέμβριο, με πολλά άλλα tokens να είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα υψηλά όλων των εποχών.

Πολλές διαφορετικές πλατφόρμες blockchain, από το Ethereum έως τη Solana, διεκδικούν μια ηγετική θέση στον κλάδο. Αλλά ο Μπρετ Χάρισον, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX U.S., είπε ότι από τις εκατοντάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν θα επιβιώσουν όλες.

«Πιθανότατα δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά blockchains σε 10 χρόνια, νομίζω ότι θα υπάρχουν δύο ξεκάθαροι νικητές για διαφορετικά είδη εφαρμογών. Θα δούμε την αγορά να ξεκαθαρίζει με την πάροδο του χρόνου», είπε ο Χάρισον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.