ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ποδόσφαιρο... αγκαλιάζει κρυπτονομίσματα- Τα δέχεται η Σάο Πάολο

08:56 - 07 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Το ποδόσφαιρο... αγκαλιάζει κρυπτονομίσματα- Τα δέχεται η Σάο Πάολο
Όλο και μεγαλύτερη αποδοχή γνωρίζουν στον χώρο του ποδοσφαίρου τα κρυπτονομίσματα, καθώς άλλος ένας σύλλογος αποφάσισε να τα κάνει αποδεκτά.

Ο λόγος για τη Σάο Πάολο, έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας, που πλέον επιτρέπει στους οπαδούς της να αγοράσουν εισιτήρια αγώνων με κρυπτονομίσματα.

Η 22 φορές πρωταθλήτρια Βραζιλίας συνεργάστηκε με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitso πριν από αρκετούς μήνες, με το τελευταίο να συμφωνεί να είναι χορηγός του συλλόγου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αρχικά η αγορά θα αφορά εισιτήρια για εντός έδρας αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη τέτοια πρωτοβουλία στον ποδοσφαιρικό τομέα της Βραζιλίας. Περιλαμβάνει πολλά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Shiba Inu.

Πάντως, ο πρώτος οπαδός που αγόρασε εισιτήριο με αυτόν τον τρόπο, επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Βitcoin ως μέσο πληρωμής. Το όνομά του είναι Φάμπιο Γκλέντεν Μπρουμ και του απονεμήθηκε ένα NFT σε ανάμνηση της πρωτοποριακής αγοράς.

Αρχικά, η επιλογή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε εγγεγραμμένους φιλάθλους που έχουν κάρτες μέλους. Στο εγγύς μέλλον, ενδέχεται να επεκταθεί.

Η πρώτη στη Βραζλία, αλλά όχι στον κόσμο

Πάντως, και άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αποδέχονται κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα φέτος, η επτά φορές πρωταθλήτρια Μεξικού Τίγκρες συνεργάστηκε με την Bitso για να αποδέχεται πλέον το Βitcoin ως τρόπο πληρωμής για εισιτήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μαουρίσιο Κουλέμπρο Γκαλβάν διαβεβαίωσε ότι παρόμοιες προσπάθειες που αφορούν κρυπτονομίσματα θα ακολουθήσουν στο μέλλον: «Η Τίγκρες συνεχίζει να κοιτάζει προς το μέλλον και σίγουρα θα έρθουν νέες πρωτοβουλίες με την Bitso για να συνεχίσει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες».

Τον περασμένο μήνα, η ισπανική Εσπανιόλ ένωσε επίσης τις δυνάμεις της με το iGaming Token Crypto Snack και από την έναρξη της επόμενης σεζόν της La Liga τον Αύγουστο του 2022, οι οπαδοί της θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια αγώνων, εμπορικά προϊόντα και τρόφιμα και ποτά σε Βitcoin, ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

«Με αυτό το βήμα, γινόμαστε πρωτοπόροι σε έναν τομέα που δεν είναι το μέλλον, αλλά ήδη το παρόν», τόνισε ο CEO της Εσπανιόλ, Μάο Γε Γου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:28 - 07 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.