ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 37% θέλει κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα στη χώρα του Κύριο

09:39 - 13 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Το 37% θέλει κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα στη χώρα του
Όλο και μεγαλύτερη αποδοχή κερδίζουν τα κρυπτονομίσματα, παρά τα σκαμπανεβάσματά τους. Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη βρετανική εφημερίδα «The Economist» υπολόγισε ότι το 37% των συμμετεχόντων θέλουν οι κυβερνήσεις τους να αναγνωρίσουν το Βitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα για εσωτερικές συναλλαγές.

Τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC) έχουν επίσης οπαδούς, καθώς το 37% θα συμφωνήσει εάν οι αρχές των χωρών τους εκδώσουν ένα τέτοιο χρηματοοικονομικό προϊόν.

Η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα ρώτησε 3.000 άτομα στις ακόλουθες ανεπτυγμένες οικονομίες (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Νότια Κορέα, Αυστραλία και Σιγκαπούρη) και στις αναπτυσσόμενες (Βραζιλία, Τουρκία, Βιετνάμ, Νότια Αφρική και Φιλιππίνες ) σχετικά με την τρέχουσα στάση τους όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.

Περίπου το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την εκάστοτε κυβέρνησή τους εάν αποφασίσει να αναγνωρίσει το Βitcoin ή άλλο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ως επίσημη μέθοδο πληρωμής. Το 43% ήταν ουδέτερο επί του θέματος, ενώ μόνο το 18% δήλωσε ότι θα διαφωνήσει με μια τέτοια κίνηση.

Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια όταν ρωτήθηκαν για την έναρξη ενός CBDC. Το 37% πιστεύει ότι οι αρχές πρέπει να κυκλοφορήσουν αυτό το προϊόν, ενώ περίπου το 19% πιστεύει ότι αυτό θα ήταν λάθος.

Η έρευνα αφορούσε και τα NFTs. Πάνω από το 60% των συμμετεχόντων σκέφτεται να αγοράσει ή να πουλήσει NFTs, ενώ μόνο το 7% είναι κατά αυτής της ιδέας.

Οι ερωτηθέντες ήταν επίσης κατά κύριο λόγο θετικοί όσον αφορά την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), καθώς το 34% αποκάλυψε ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει τέτοιες εφαρμογές για προσωπικές ή επαγγελματικές οικονομικές συναλλαγές. Αντίθετα, το 17% δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να πειραματιστεί με κάτι τέτοιο.

Ο ρόλος της πανδημίας

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τις τάσεις στο δίκτυο πληρωμών και πολλά άτομα στράφηκαν από τα μετρητά στις ψηφιακές συναλλαγές. Το 18% των συμμετεχόντων στη μελέτη αναμένει ότι η χώρα τους θα είναι χωρίς μετρητά τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 13% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα ως μέσο συναλλαγής.

Ο Τζον Μίτσελ, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής του Episode Six, προέβλεψε ότι το μελλοντικό δίκτυο πληρωμών θα περικλείεται από νέα μέσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ψηφιακά στοιχεία ενδέχεται να παίξουν αυτόν τον ρόλο.

Το 25% των Αμερικανών θέλουν νομιμοποίηση του Bitcoin

Λίγο αφότου το Ελ Σαλβαδόρ τάραξε τα νερά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων ανακηρύσσοντας το Βitcoin ως νόμιμο χρήμα, πολλές άλλες χώρες φημολογήθηκε ότι εξέτασαν την ίδια κίνηση. Μια έρευνα που διεξήχθη από το YouGov αποκάλυψε ότι σχεδόν το 30% των κατοίκων των ΗΠΑ θα χαρούν να δουν να ισχύσει το ίδιο καθεστώς για το Bitcoin στη χώρα τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι Αμερικανοί που κατοικούν στα δυτικά υποστηρίζουν περισσότερο έναν τέτοιο πιθανό νόμο, ενώ όσοι ζουν στα μεσοδυτικά είναι πιο αντίθετοι.

Η πλειονότητα των γυναικών και εκείνων άνω των 55 ετών ήταν οι πιο σκληροί επικριτές, ενώ οι άνδρες και οι συμμετέχοντες μεταξύ 25 και 34 ήταν κυρίως υπέρ του να δουν το Βitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμής.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 13 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.