ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκέιτς για crypto: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»

10:48 - 15 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Γκέιτς για crypto: Βασίζονται στη θεωρία του «μεγαλύτερου ανόητου»
«Απάτες βασισμένες στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο TechCrunch για την κλιματική αλλαγή την Τρίτη (14/6).

Ειδικότερα, μιλώντας την Τρίτη ως ιδρυτής της Breakthrough Energy Ventures, του fund που εστιάζει στο κλίμα, ο Μπιλ Γκέιτς, σχολίασε σαρκαστικά και τα NFT, σημειώνοντας ότι «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες των πιθήκων θα βελτιώσουν τον κόσμο πάρα πολύ».

Τα NFT είναι μάρκες που δεν μπορούν να ανταλλαχθούν και συχνά διαφημίζονται ως ένας τρόπος για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης ή αθλητικών.

Ωστόσο, οι κριτικοί τα βλέπουν ως υπερδιαφημισμένα και δυνητικά επιβλαβή για το περιβάλλον, δεδομένης της δυναμικής φύσης των κρυπτονομισμάτων. 

{https://twitter.com/TechCrunch/status/1536827913852465152}

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα αυτή την εβδομάδα αφού η Celsius, μια εταιρεία δανειοδότησης κρυπτονομισμάτων, διέκοψε όλες τις αναλήψεις λογαριασμού. 

Ο ταλαιπωρημένος κόσμος των κρυπτονομισμάτων κλείνει τις πληγές του μετά την κατάρρευση του UST – ενός  «stablecoin» που προοριζόταν να αξίζει 1 δολάριο – και του  luna.

Στο απόγειό τους, και τα δύο κρυπτονομίσματα είχαν συνολική αξία 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 15% τη Δευτέρα (13/06), ενώ έχασε επιπλέον ποσοστό 5,4% την Τρίτη, στο πλαίσιο του ευρύτερου selloff των κρυπτονομισμάτων. Δημοφιλείς συλλογές NFT, συμπεριλαμβανομένου 

Ο Γκέιτς υπερασπίστηκε επίσης τις προσπάθειες της ψηφιακής τραπεζικής που υποστηρίζει μέσω των φιλανθρωπικών του ιδρυμάτων, την οποία περιέγραψε ως «εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματική» από τα κρυπτονομίσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 15 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.