ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση 25% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin

08:00 - 27 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Πτώση 25% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin
Η κατανάλωση ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin φαίνεται να έχει μειωθεί δραστικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Οι εκτιμήσεις από τον Δείκτη Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας του Cambridge Bitcoin δείχνουν ότι το δίκτυο καταναλώνει πλέον πάνω από 25% λιγότερη ενέργεια από ό,τι στην αρχή του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον δείκτη, η τρέχουσα κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για Bitcoin είναι περίπου 10,65 γιγαβάτ. Αυτό είναι χαμηλότερο από την εκτίμηση των 14,34 γιγαβάτ που καταγράφηκε στις 6 Ιουνίου.

Σε αυτά τα επίπεδα, εκτιμάται ότι η ετήσια κατανάλωση ενέργειας για Bitcoin βρίσκεται τώρα στις 93,33 τεραβατώρες, σημαντικά χαμηλότερη από το υψηλό του Μαΐου των 150 τεραβατώρων.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε ένα «όριο κερδοφορίας» που χρησιμοποιεί «διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού εξόρυξης ως σημείο εκκίνησης».

Αυτό τοποθετεί την κατανάλωση ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin κάτω από την Αργεντινή (125 TW/h) και τη Νορβηγία, αλλά παραμένει ακόμα μεγαλύτερη από αυτή της Φινλανδίας (82 TW/h).

Φυσικά, το φαινόμενο είναι συνέπεια της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος το τελευταίο διάστημα. Όταν η τιμή του Bitcoin πέφτει, οι miners γίνονται λιγότερο κερδοφόροι. Αυτό αποθαρρύνει τους λιγότερο αποδοτικούς miners να παραμείνουν στο διαδίκτυο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο ρυθμό κατακερματισμού.

Αυτόν τον μήνα, η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών το 2017. Ο ρυθμός κατακερματισμού του μειώθηκε γρήγορα σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι σημείωσε υψηλό όλων των εποχών μόλις πριν από δύο εβδομάδες.

Μια πρόσφατη έκθεση από την έρευνα Arcane διαπίστωσε ότι οι δημόσιοι miners πούλησαν σωρευτικά περισσότερο Bitcoin από ό,τι παρήγαγαν τον Μάιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.