ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κένυα: Κορυφαίος πάροχος ρεύματος προσφέρει γεωθερμική ενέργεια σε Bitcoin miners

11:39 - 28 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Κένυα: Κορυφαίος πάροχος ρεύματος προσφέρει γεωθερμική ενέργεια σε Bitcoin miners
Η KenGen, ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Κένυας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσελκύσει Bitcoin miners για να χρησιμοποιήσουν την πλεονάζουσα γεωθερμική της ενέργεια.

Μέχρι στιγμής, η Κένυα δεν διαθέτει φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Εκτιμάται ότι η εταιρεία απευθύνεται σε Bitcoin miners για αγορές ενέργειας που βρίσκονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η κίνηση ευθυγραμμίζεται με την πρόθεση της ευρύτερης βιομηχανίας που επιδιώκει να περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα από τις εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η KenGen είναι ο κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και ισχυρίζεται ότι έχει 86% πράσινης ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής και της αιολικής ενέργειας εκτός από τη γεωθερμία), ενώ το υπόλοιπο 14% είναι θερμική.

Προς το παρόν δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την πλεονάζουσα χωρητικότητα που θα διατεθεί στους Bitcoin miners.

Το πλάνο είναι να εγκατασταθούν miners σε ένα ενεργειακό πάρκο στον κεντρικό σταθμό γεωθερμίας της εταιρείας στην Olkaria, 123 χλμ. από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

«Έχουμε το χώρο και η παροχή (ηλεκτρικής ενέργειας) είναι κοντά, κάτι που βοηθά στη σταθερότητα», είπε ο διευθυντής γεωθερμικής ανάπτυξης της εταιρείας, Πεκέτσα Μουάνγκι.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί το μεγαλύτερο ζήτημα, μετά και το κλείσιμο εταιρειών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην Κίνα. Αν και αρκετές από αυτές δεν άλλαξαν τη βάση τους, πολλές βρήκαν πιο φιλικό πλαίσιο στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Ενώ η Κένυα, για παράδειγμα, δεν φιλοξενεί καμία εταιρεία εξόρυξης, μια εκτιμώμενη δυναμική 10.000 MegaWatt (MW) γεωθερμικής ενέργειας καθιστά το έθνος της ανατολικής Αφρικής ιδανικό κόμβο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.