ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin miners: Περισσότερα έσοδα έναντι των Ethereum μετά από καιρό

08:02 - 06 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Bitcoin miners: Περισσότερα έσοδα έναντι των Ethereum μετά από καιρό
Για πρώτη φορά σε σχεδόν έναν χρόνο, τα έσοδα για τους miners Bitcoin ξεπέρασαν τον Ιούνιο εκείνα των miners Ethereum.

Βέβαια, και τα δύο ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν δείξει μειούμενα περιθώρια κέρδους λόγω της δεινής περιόδου την οποία διανύουν τα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Binance στις 5 Ιουλίου, τον περασμένο μήνα, οι miners Bitcoin απέφεραν 656,47 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια ώρα, εκείνοι του Ethereum απέφεραν 548,58 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο, δηλαδή πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα.

Αυτή η ανατροπή ήταν σημαντική επειδή, εκτός από το ότι είχε να συμβεί περίπου έναν χρόνο, οι miners του Ethereum ήταν μπροστά από εκείνους του Bitcoin κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια έναν μήνα νωρίτερα. Μάλιστα, το… χάσμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο τους μήνες πριν τον Μάιο.

Οι Bitcoin miners αποδίδουν περισσότερο από των Ethereum

Με βάση την έκθεση, υπήρξε μείωση της ψαλίδας μεταξύ των δύο εσόδων από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους δύο μήνες. Το Ethereum, το οποίο κάποτε πρωτοστατούσε σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, μόλις και μετά βίας διατηρεί τη θέση του καθώς τα έσοδα των miners Bitcoin πλησίαζαν τα επίπεδά του.

Στη συνέχεια ήρθε ο Ιούνιος, όπου μέσα σε όλη την αβεβαιότητα και τις πιέσεις στην αγορά κρυπτογράφησης, η εξόρυξη Bitcoin έγινε πιο ανταποδοτική από του Ethereum. Αλλά ακόμα και τότε, οι miners και των δύο ψηφιακών στοιχείων… ζορίζονται τον τελευταίο καιρό, αφού η απόδοσή τους είναι ευθέως ανάλογη με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων που εξορύσσουν. Αυτό σημαίνει ότι το εισόδημά τους έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της επικρατούσας ύφεσης της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξόρυξη ενός μόνο μπλοκ Bitcoin δίνει στον miner 6,25 BTC. Κατά τη διάρκεια του υψηλού όλων των εποχών του Bitcoin τον Νοέμβριο, των 69.000 δολαρίων, αυτό ισοδυναμούσε με 431.250 δολάρια.

Ο αριθμός τώρα έχει μειωθεί κατά 60% σε μόλις 120.000 δολάρια, αφού πλέον το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 20.000 δολάρια. Το λαμβάνειν των miners βρίσκεται τώρα σε χαμηλό δύο ετών από τότε που το Bitcoin διαπραγματεύτηκε σε αυτήν την τιμή τον Δεκέμβριο του 2020. Οι miners Ethereum είχαν παρόμοια μοίρα καθώς το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα έπεσε περίπου στα 1.100 δολάρια.

«Λόγω της πτώσης της τιμής σε ολόκληρη την αγορά, τα έσοδα από τις δραστηριότητες εξόρυξης, αν και αφορούν τον ίδιο όγκο νομισμάτων, έχουν μειωθεί σημαντικά αναφορικά με το δολάριο», επισημαίνει η Binance.

Δύσκολοι καιροί για miners

Λόγω της μείωσης των κερδών, οι miners αναγκάστηκαν είτε να πουλήσουν τα μηχανήματα και τα προϊόντα τους είτε να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Αρκετοί έχουν αναζητήσει… παρηγοριά στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, δηλαδή στις αγορές χρέους και μετοχών.

Εκτός από αυτά τα ζητήματα, οι miners στην Ουάσιγκτον έχουν υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ εκείνοι στο Καζακστάν φορολογούνται. Όσον αφορά αυτούς στη Νέα Υόρκη είναι πλέον αναγκασμένοι είτε να ακολουθήσουν πιο φιλικές προς το περιβάλλουν μεθόδους εξόρυξης, είτε να εγκαταλείψουν το… σπορ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.