ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στα Πατήσια

09:45 - 29 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια με θύμα έναν 15χρονο Αφγανό.

Βάσει της τελευταίας ανακοίνωσης της Αστυνομίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται η ενδεχόμενη σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 8:46 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER λέγοντας ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά.

Η Αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος.

Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με τα τραγικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες προφορικές αναφορές της μητέρας του 15χρονου, η οποία όμως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της που έχει τραυματιστεί, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε.

Ο γιος της που πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο για αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο. Πήρε τον σάκο και απομακρύνθηκε προς τα σκαλιά της ΕΕΔΕ -πιθανότατα για να τον περιεργαστεί- και τότε σημειώθηκε η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι το σπίτι που διέμενε η οικογένεια των Αφγανών βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι αν η βόμβα είχε σχέση με το τηλεφώνημα, αλλά απλώς δόθηκε λάθος ο στόχος, γιατί δεν υπήρξε νέα προειδοποίηση, αφού δεν εξερράγη.

Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι ίσως να τοποθετήθηκε λίγα λεπτά πριν από την ανεύρεσή του από την οικογένεια των μεταναστών και οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ειδοποιήσουν.

Παράλληλα, ερευνώνται όλες οι άλλες εκδοχές. Επίσης, αναμένεται η έρευνα των υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συνδεσμολογία παρουσιάζει ομοιότητες με άλλους που έχουν εκραγεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Μ. Χρυσοχοϊδης: Απέναντι στην ελληνική κοινωνία οι δολοφόνοι

Για «παγίδα θανάτου» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για δολοφόνους, οι οποίοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι χρέος της Πολιτείας να συλληφθούν, τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν.

Όλη η δήλωση του κ. Xρυσοχοΐδη:

«Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες.

Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη.

Αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γι’ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες, αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 29 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.