ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον εισαγγελέα οι έξι συλληφθέντες για τη συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα"

09:14 - 12 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Στον εισαγγελέα οφηγούνται το πρωί της Δευτέρας οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, την ίδια στιγμή που η Αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί σειρά εφόδων σε κατοικίες στην Αττική, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, εντείνοντας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί αυτήν την ώρα σε κατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Εν τω μεταξύ, μπαράζ εφόδων σε κατοικίες στην Αττική, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της Δευτέρας η Αντιτρομοκρατική, εντείνοντας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της γιάφκας με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί αυτήν την ώρα σε κατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη κατοικία έχουν ήδη εντοπιστεί διαρρηκτικά εργαλεία, είδη μεταμφίεσης και άλλα σημαντικά ευρήματα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη, με μπαράζ εφόδων σε κατοικίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμη 8 έως 10 άτομα. Ήδη, έχουν ερευνηθεί σπίτια στην Κυψέλη, το Περιστέρι, τον Περισσό, καθώς και στην Πάτρα, τα Κύθηρα και τη Θεσσαλία.

Πολιτικές αντιδράσεις

Την πεποίθηση του ότι η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. θα έχει συνέχεια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλαωτής.
«Ο θάνατος του νεαρού Αφγανού πριν από λίγες ημέρες δείχνει τι σημαίνει να επιλέγεις τον δρόμο της βίας και πώς ο δρόμος αυτός θίγει την αξία του ανθρώπου, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή δεν είναι μια προοδευτική επιλογή», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Έχει περάσει προ πολλού η περίοδος εκείνη, όπου υπήρχαν κάποια τμήματα πολιτικοποιημένων που νόμιζαν ότι με την ατομική τρομοκρατία, με τις δολοφονίες και με τις βόμβες μπορούσε να προχωρήσει ο αγώνας και να ικανοποιηθούν τα λαϊκά αιτήματα. Υπήρχαν στο παρελθόν τέτοιοι άνθρωποι, που οι ενέργειες τους χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του κινήματος», είπε από την πλευρά της η γενικη γραμματέας του ΚΚΕ στη ΝΕΤ.

«Σήμερα το θέμα της τρομοκρατίας είναι πολύ πιο περίπλοκο. Δεν αποκλείουμε μέσα σε τέτοιες ομάδες να είναι και άνθρωποι παρασυρμένοι, που νομίζουν ότι χτυπούνε το σύστημα σκοτώνοντας τον α΄ ή τον β΄ παράγοντα, ή σπάζοντας μια τράπεζα ή κάνοντας τέτοιου είδους ενέργειες. Ζημιά κάνουν στο κίνημα και αποπροσανατολισμό», πρόσθεσε.

 «Αλλά, όπως ξέρουμε πολύ καλά, μέσα εκεί είναι μπερδεμένες υπηρεσίες, μηχανισμοί οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτές τις ενέργειες για να θωρακίσουν το κράτος καταστολής κατά του λαού, κατά των εργαζομένων. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα, είναι σαν τη Λερναία Ύδρα», επισήμανε η κ. Παπαρήγα.

«Η τρομοκρατική δράση αποτελεί μια ιστορικά ατελέσφορη και καταδικαστέα επιλογή. Η Αριστερά των μαζικών, δημοκρατικών αγώνων βρίσκεται στον αντίποδα τέτοιων επιλογών», τονίει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 12 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.