ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστήρη προειδοποίηση Καμίνη προς την ΕΛ.ΑΣ

18:39 - 04 Ιουλ 2011 | Ειδήσεις
Να αναθεωρήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις και να επιδείξει μεγαλύτερο επαγγελματισμό ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ευθύνες στην Πολιτεία, αλλά και την Αστυνομία επέρριψε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Καμίνης σχετικά με τις πρωτοφανείς καταστροφές που σημειώθηκαν στην Αθήνα.

«Η βεντέτα αστυνομικών και πολιτών όχι μόνο δεν προάγει τη δημόσια τάξη ή την κοινωνία, αλλά κάθε φορά έχει ένα σταθερό θύμα και αυτό είναι η Αθήνα» τονίζει και ζητά από την Πολιτεία να αναλάβει το κόστος των επισκευών, σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα στραφεί κατά των υπαιτίων.

«Όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος και πέριξ αυτής δεν τιμούν την Πολιτεία, δεν τιμούν την πόλη μας, και ουσιαστικά δεν τιμούν κανέναν μας.» Ως δήμαρχος Αθηναίων ζητώ από την Πολιτεία να αναθεωρήσει η αστυνομία τη χρήση χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις και να επιδείξει μεγαλύτερο επαγγελματισμό επικεντρώνοντας την παρέμβασή της στην εκτόνωση προπάντων και όχι στην κλιμάκωση της έντασης, στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας» υπογράμμισε ο Γ.Καμίνης.

Αναφορικά με τις ζημιές τόνισε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους.

«Η Πολιτεία πρέπει και εδώ να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά να επωμιστούν το κόστος οι υπαίτιοι - ζητώντας να αναγνωριστεί η αστική ευθύνη του Δημοσίου και παρεμβαίνοντας ως πολιτική αγωγή σε ενδεχόμενες δίκες όσων, ένστολων και μη, πρωτοστάτησαν στις βίαιες συγκρούσεις.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.