ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Θα τα βρούμε με τη Γερμανία»

09:23 - 23 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
«Η αυριανή Σύνοδος είναι μια ευκαιρία για να μειωθούν οι όποιες διαφορές μας με τη Γερμανία» δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς, υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV για την ύπαρξη μίας θεμελιακής διαφωνίας ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο για τα ευρω-ομόλογα, ένα θέμα που χαίρει της υποστήριξης της Γαλλίας και αντιμετωπίζεται αρνητικά από τη Γερμανία.


«Όχι. Εκεί υπάρχουν σημεία διαφοράς, έως και διαφωνίας, όμως ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις απόψεις μας» κατά την άτυπη σύνοδο της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

«Έχοντας περάσει ορισμένες μέρες (στις ΗΠΑ) με την Άνγκελα Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες θεωρώ πως το κλίμα υπήρξε καλό», τόνισε ο Φαμπιούς, προσθέτοντας «βεβαίως μπορεί και να υπάρχουν διαφορές στην προσέγγιση. Όμως η αυριανή σύνοδος και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν θα μειώσουν τις διαφορές».


Σήμερα, στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, υπενθύμισε πως η Γερμανία αντιτίθεται στην έκδοση ευρω-ομολόγου, τονίζοντας πως θα εξακολουθεί να είναι αντίθετη «επίσης και τον Ιούνιο», κατά την επίσημη σύνοδο κορυφής.

Ο Φαμπιούς δήλωσε επίσης πως η Γαλλία αύριο θα διατυπώσει προτάσεις «διαρθρωτικής ουσίας». «Αύριο, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να θέσουν τις προτάσεις τους επί τάπητος. Θα υπάρξουν διαφορετικές προτάσεις» και «εμείς επίσης θα διατυπώσουμε προτάσεις διαρθρωτικής ουσίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.