ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ.Βενιζέλος: Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά βελάκια

17:47 - 25 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας, τόνισε ότι πρέπει να μπεί ένα τέλος στη συνεχή και άδικη κριτική, που ασκείται σε βάρος της χώρας μας και πρόσθεσε πως αν η Ελλάδα μπορέσει να υπερβεί οριστικά το πρόβλημά της θα έχει συντελέσει στην υπέρβαση του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος.

«Όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος, εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».

 

Αυτό το μήνυμα, έστειλε, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «πρέπει να στείλουμε στους φίλους μας στην Ευρωζώνη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς» και σημείωσε ότι «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της».

 

Σημείωσε ότι «η δυναμική της οικονομικής κρίσης επιβάλει γενναίες, οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι μια μικρή πτυχή αυτών θα αφορά στην Ελλάδα, «αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και τις προοπτικές ανάπτυξης και εφόσον η Ελλάδα μπορέσει να υπερβεί οριστικά το πρόβλημά της θα έχει συντελέσει στην υπέρβαση του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος». Ανέφερε ακόμη ότι το βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν μπορεί να μείνει μετέωρο.

 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σημειώνοντας ότι υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά του για αλλαγή των ρυθμίσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η Ένωση Τραπεζών θα παρουσιάσει σχετικά, ολοκληρωμένη και δίκαιη πρόταση περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, στη συνάντηση έθεσε και το πρόβλημα της αντιμετώπισης των δανειοληπτών, που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους και ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να εφαρμόζουν, ως προς τις διευθετήσεις των δανείων και ιδίως των καταναλωτικών ή στεγαστικών, τους κανόνες που έχουν νομοθετηθεί για τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ούτως ώστε η συνολική διάρκεια του δανείου, ο αριθμός των δόσεων και ιδίως το ύψος της μηνιαίας δόσης να εναρμονιστεί με τα πραγματικά εισοδήματα και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη. Τόνισε δε επ' αυτού ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις.

 

Αναφορικά με την έτερη συνάντηση που είχε, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε ότι στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και στις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτική ηγεσία του υπουργειου Οικονομικών θα μεταφέρει το αίτημά τους να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων και πως το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ που θα λάβουν είναι επιβεβλημένο ώστε να ανταποκριθούν στο κοινωνικό τους έργο. Επιπλέον, ανέφερε ότι συζητήθηκε και το ζήτημα του τρόπου είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ.

 

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο κ. Βενιζέλος προέβη σε παρατήρηση με αφορμή τις έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, είπε ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας προσπάθησε να εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και υπογράμμισε ότι φεύγοντας είχε αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, «που πρέπει να εφαρμόζεται με αντικειμενικό τρόπο, ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η επίδοσή του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό και μικροκομματικό κριτήριο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.