ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ

10:43 - 08 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ
Συζητείται σήμερα, Παρασκευή, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος εναντίον των σωματείων διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα, ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προέδρου Δημήτρη Μπερσιμά και των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Αφορμή για τη μήνυση -η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών- στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη, με την οποία «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Το σημείο της ανακοίνωσης που πυροδότησε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 08 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.