ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Στον "αέρα" το εξάμηνο

17:41 - 18 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Στον "αέρα" το εξάμηνο
Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας, αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσιμότητάς τους, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές...

Ήδη από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν οι πρώτες πρόχειρες λίστες του με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των οκτώ ανωτάτων ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

 

Η απεργία θα γίνει με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.

 

Μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου σύσσωμη υπέβαλε την παραίτησή της. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, έπειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίασή, παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

 

Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.