ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πειθαρχικό παραπέμπεται ο Πελεγρίνης - "στα μαχαίρια" οι διοκητικοί

11:41 - 02 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Στο πειθαρχικό παραπέμπεται ο Πελεγρίνης - "στα μαχαίρια" οι διοκητικοί
Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την τύχη του εξαμήνου, ενώ την πόρτα της εξόδου από το πανεπιστήμιο φαίνεται να δείχνει στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Σε οριακό επίπεδο η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι παραμένουν διχασμένοι δεδομένου ότι μερίδα αυτών επιθυμούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους σε αντίθεση με την απεργιακή επιτροπή που επιμένει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει θέσει τη σημερινή ημέρα ως ανώτατο χρονικό όριο για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση χάνεται το εξάμηνο για τους φοιτητές.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης έως αργά χθες το βράδυ εξακολουθούσε να εμφανίζεται απρόθυμος να ανταποκριθεί στην έκκληση, που του είχε απευθύνει σε τηλεφωνική επικοινωνία τους ο υπουργός Παιδείας, να καλέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να γυρίσουν στις εργασίες τους. Ο υπουργός μάλιστα προχώρησε σε σκληρή δήλωση, που ερμηνεύεται και ως ενδεικτική των προθέσεών του πλέον απέναντι στον πρύτανη του Καποδιστριακού.

Στη δήλωσή του κάλεσε τον Θ. Πελεγρίνη «να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσο άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε». Και πρόσθεσε στο ίδιο έντονο ύφος ότι ο πρύτανης «πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μη θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Έθνος, με υπουργική απόφαση ο Θ.Πελεγρίνης πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του, καθώς ο Κ.Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει από τον κ. Πελεγρίνη να διασφαλίσει το άνοιγμα του ΕΚΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Εφόσον η διαδικασία προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.

Ωστόσο, εν μέσω όλων αυτών των γεγονότων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης μετέβη στο Παρίσι όπου έπαιξε στο έργο το ιδίου "Ζιλιέν Ιουλιάνός", σε σκηνοθεσία του ιδίου, με ερμηνεία του ιδίου.

Η απεργιακή επιτροπή εργαζόμενων του ΕΚΠΑ κατηγορεί το προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζόμενων στο Ίδρυμα ότι «συνεχίζει να υπονομεύει τον αγώνα, ερχόμενο σε αποκλειστικές συμφωνίες ”κάτω από το τραπέζι” με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του».

«Οι δηλώσεις του πρώην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Δ. Σακκάτου στα ΜΜΕ την Παρασκευή 29/11, ότι το 40-50% των εργαζόμενων προσήλθε στην εργασία του και ότι υπήρξαν προπηλακισμοί από συναδέλφους απεργούς καθώς και οι δηλώσεις της Προέδρου Ν. Μιχοπούλου στον ΒΗΜΑ FM ότι η συνέχιση της απεργίας υποκινείται από μικρές μειοψηφίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι μόνο ψευδείς αλλά και άκρως ανήθικες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου έχει καλέσει σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση,ενώ η απεργιακή επιτροπή έχει απευθύνει κάλεσμα για περιφρούρηση στην Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτήριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου.

Η απεργιακή επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται επικαλούμενη την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου αποφασίστηκαν τρεις 24ωρες απεργίες (για 29/11, 2/12, 3/12) και νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3/12, με αιτήματα: α) να ανασταλούν οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την διαθεσιμότητα, καθώς και οι πράξεις που απορρέουν από αυτές, β) να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων και γ) να αποσυρθεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 02 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.