ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελανσόν σε Τσίπρα: «Αν κερδίσεις τις εκλογές στην Ελλάδα θα μάθουμε όλοι ελληνικά»

11:17 - 04 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Την κοινή τους αντίληψη ότι οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την Ευρώπη στην καταστροφή και ότι η αριστερά μπορεί να δώσει τον κοινό αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις σε μια περίοδο όπου η ακροδεξιά δείχνει να αυξάνει τις δυνάμεις τις στην Ευρώπη εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012, Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Ο Μελανσόν απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ανέφερε: «Είσαι υποψήφιος και στη Γαλλία και κάνουμε καμπάνια για σένα». Από την λευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση για να έρθει στην Ελλάδα και να μιλήσουν σε δημόσια εκδήλωση ενόψει των ευρωεκλογώνΜετά τις επίσημες δηλώσεις, off camera, ο Μελανσόν είπε χαρακτηριστικά: «Αν κερδίσεις τις εκλογές στην Ελλάδα θα μάθουμε όλοι ελληνικά».
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση με τον γνωστό γάλλο διανοητή Ετιέν Μπαλιμπάρ, όπου συζήτησαν για τις κρίσιμες στιγμές που περνά η Ευρώπη, καθώς και για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Ο Μπαλιμπάρ σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «Il Manifesto” τόνισε τη σημασία της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.