ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στην ΤτΕ

18:05 - 25 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στην ΤτΕ
Τους λόγους για την επιλογή της επίθεσης, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μπροστά στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής, επιχειρεί να εξηγήσει η μακροσκελής προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia.

Ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει εκτενή οικονομική ανάλυση σε σχέση με το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και με το πώς τη διαχειρίστηκαν έως σήμερα τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η «καθεστωτική αριστερά», όπως την αποκαλεί. Μετά την ανάλυση, η οργάνωση καλεί σε "κοινωνική επανάσταση" και "διευρυμένο αντάρτικο πόλεων" για την "ανατροπή του συστήματος".

 

Εξάλλου, κάνει ειδική αναφορά στη Χρυσή Αυγή και στον τρόπο αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι "οι διώξεις των βουλευτών και στελεχών της δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα". Γι αυτό επικροτεί ανοιχτά τον πόλεμο εναντίον της και τις δολοφονίες. Ειδικότερα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει: "ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει να είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει με τα όπλα τούς δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου, που θα σηκώσουν ξανά κεφάλι, γιατί αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος, στον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση και γιατί ο Φύσσας δεν θα είναι το τελευταίο θύμα τους. Γι' αυτό και η εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο από τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ως απάντηση στη δολοφονία Φύσσα και στη δολοφονική δράση των νεοναζί, ήταν μια δίκαιη, αλλά και εύστοχη πολιτικά ενέργεια".

 

Η οργάνωση "αφιερώνει" την τρομοκρατική επίθεση στον Λάμπρο Φούντα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη, στις 10 Μαρτίου 2010, και σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία της επίθεσης επελέγη και λόγω αντίδρασης στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και λόγω της επικείμενης επίσκεψης της Άγγελας Μέρκελ στην Ελλάδα, την επόμενη ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.