ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ: Σκωπτική απάντηση για το σκοπιανό παραλήρημα στον... Όλυμπο

21:01 - 22 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
ΥΠΕΞ: Σκωπτική απάντηση για το σκοπιανό παραλήρημα στον... Όλυμπο
Με σκωπτικό ύφος σχολίασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, την κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι να αναρριχηθεί πριν από μερικές ημέρες στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και να φωτογραφηθεί με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας.

"Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο. Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος

Κούτρας.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι "οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την ΠΓΔΜ και το λαό της".

 

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, κάνει λόγο για πρόκληση που υπονομεύει τις σχέσεις Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η κ. Σπυράκη ως μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ- ΦΥΡΟΜ, με επιστολή της στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια για τα συμφέροντα του λαού του.

 

Η είδηση έγινε γνωστή από τον ίδιο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Τη Δευτέρα, εφημερίδα των Σκοπίων φιλοξένησε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με δηλώσεις του Μιλόσοσκι.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 22 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.