ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης από Draghi και αγορές ζητείται σήμερα - Νέος γύρος με την τρόϊκα

07:20 - 02 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Mario Draghi – Από τα χείλη του κρέμονται αγορές και κυβερνήσεις. Η Αθήνα αναμένει νεότερα για τα τραπεζικά τεστ αντοχής και τα ABS με ελπίδα να προχωρήσει και σε πολιτική ανακεφαλαιοποίηση Mario Draghi – Από τα χείλη του κρέμονται αγορές και κυβερνήσεις. Η Αθήνα αναμένει νεότερα για τα τραπεζικά τεστ αντοχής και τα ABS με ελπίδα να προχωρήσει και σε πολιτική ανακεφαλαιοποίηση
Το απόγευμα της Πέμπτης στο ΥΠΟΙΚ και με παρουσία Βρούτση, συνεχίζεται ο έλεγχος της οικονομίας από την τρόϊκα. Την ίδια ώρα θα "μιλήσει" ο Ντράγκι, οι αγορές και το χρηματιστήριο. Η απογευματινή συνάντηση μία ημέρα μετά τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση ίσως λάβει ιδιαίτερη σημασία. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές γίνεται ενόψει και του προϋπολογισμού.

Η Κατάθεση του κορυφαίου νομοθετήματος συμπίπτει στη Βουλή με την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης που επίσης προέρχεται από την κυβέρνηση και αυτή η σύμπτωση δεν φαίνεται να αφορά μόνον το πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα το μέλλον, μετά τον Φεβρουάριο αλλά κάτι πιο βραχυπρόθεσμο.

Ας σημειωθεί ότι με βάση τον οικονομικο-πολιτικό σχεδιασμό θα πρέπει να συλλειτουργήσουν με τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο ο έλεγχος της τρόϊκας και τα στρες τεστς των Τραπεζών όσο και η πολιτική ανακεφαλαιοποίηση της συγκυβέρνησης για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, να ολοκληρώσει την έξοδο στις αγορές, να απαλλαγεί από το ΔΝΤ και λίγο αργότερα να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας.
Το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε πλέον μια νέα φάση εξελίξεων από χθες βράδυ και οι οικονομικοί επιτελείς οι οποίοι ανέμεναν για την Πέμπτη μόνον την επιβεβαίωση του Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα θα μπεί στο πρόγραμμα ABS, πρέπει από σήμερα να τη διαχειριστούν έναντι δανειστών και αγορών.

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία η επίσκεψη Γιουνκέρ στην Αθήνα την Παρασκευή για ανεπίσημο γεύμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στο μενού προφανώς θα βρίσκεται το επόμενο γιουρογκρούπ και η επικείμενη σύνοδος κορυφής, φόρα όπου θα συζητηθεί η ελληνική πρόταση για απεμπλοκή.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:59 - 02 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.