ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο στις βαλίτσες με... ροδάκια ετοιμάζει η Βενετία

16:53 - 21 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Πρόστιμο στις βαλίτσες με... ροδάκια ετοιμάζει η Βενετία
Ο δήμος της Βενετίας σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις αποσκευές με πλαστικά ροδάκια, προς ανακούφιση κατοίκων και λιθόστρωτων!

Η Βενετία είναι «το μεγαλύτερο τουριστικό μνημείο στον κόσμο, το οποίο δέχεται "επίθεση" από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια τουρίστες«, επισημαίνει ο δήμος, που προωθεί μέτρο απαγόρευσης σε βαλίτσες με ροδάκια, προκειμένου να προστατεύσει τα ιστορικά λιθόστρωτα, τα οποία καταστρέφονται από τη συνεχή παρέλαση των μικροσκοπικών πλαστικών τροχών.

Επιπλέον, το μέτρο αναμένεται να ανακουφίσει και τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν απελπιστεί από τον θόρυβο ο οποίος προκαλείται από εκατομμύρια βαλίτσες με ροδάκια πάνω στα λιθόστρωτα κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μόνο οι αποσκευές με ροδάκια από καουτσούκ ή φουσκωμένα με αέρα ή υγρό θα επιτρέπονται στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης και τα νησιά.
Ο δήμος διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η επίλυση του προβλήματος, χάρη σε «προσαρμογές τις οποίες οι εταιρίες θα προτείνουν και πιθανόν θα μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για όλα τα ιστορικά κέντρα».
Σύμφωνα με τον Τύπο, οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 έως και 500 ευρώ.
Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη, με εξαίρεση όμως για τους Βενετούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.