ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νόμιμη η βιντεοσκόπηση δωροδοκίας δημοσίου υπαλλήλου

21:13 - 02 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Νόμιμη η βιντεοσκόπηση δωροδοκίας δημοσίου υπαλλήλου
Νόμιμη και αξιοποιήσιμη ενώπιον των δικαστηρίων έκρινε ο Άρειος Πάγος την καταγραφή συνομιλιών σε περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο με την ίδια απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη  ότι η καταγραφή της προσωπικής ζωής του ατόμου πρέπει να  τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη. Η ίδια ποινή ισχύει και όταν ο δράστης αποτυπώνει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς την συναίνεσή του.


Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε περίπτωση υπαλλήλου πολεοδομίας ο οποίος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα δωροδοκήθηκε, με το ποσό των 55.000 ευρώγια την έγκριση συντελεστή δόμησης.


Οι συνομιλίες για την μίζα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καταγράφηκε με ειδικά μηχανήματα και ο πολίτης στην συνέχεια πήγε στην Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατέθεσε το περιστατικό, ενώ παρέδωσε το C.D. που είχε καταγράψει τις συνομιλίες. Στην συνέχεια κατέθεσε και μήνυση.


Τελικά, ο υπάλληλος της Πολεοδομίας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και οι άλλοι δύο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην δωροδοκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.