ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας»: Ένα βιβλίο για να αγαπήσουμε πιο πολύ την Ελλάδα

14:54 - 08 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
«Θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας»: Ένα βιβλίο για να αγαπήσουμε πιο πολύ την Ελλάδα
Στις σελίδες του νέου βιβλίου του Γιώργου Πίττα θα δούμε, θα γνωρίσουμε, θα θυμηθούμε και θα εκπλαγούμε από τα τόσα προϊόντα και τρόφιμα της ελληνικής γης, που μαζί τους πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε, χωρίς να ξέρουμε την ιστορία τους, τη διατροφική τους αξία και τη σημασία τους στην οικονομία της χώρας.

Από τα 100 προϊόντα που παρουσιάζονται ορισμένα έχουν ταυτιστεί με τη ζωή του Έλληνα τόσο στο παρόν όσο στο κοντινό παρελθόν, αλλά και στο απώτερο, που φτάνει μέχρι την ελληνική μυθολογία. Άλλα πάλι τρόφιμα κουβαλούν στην πλάτη τους ιστορίες μεγαλειώδεις, όπως η σταφίδα Κορινθίας, που τον 19ο αιώνα καταλάμβανε σπουδαίο ρόλο στην ελληνική οικονομία, εξασφαλίζοντας το 70% των ελληνικών εξαγωγών και έναν τεράστιο πλούτο στις περιοχές καλλιέργειας και εμπορίας της, άλλα είναι οι σύγχρονοι πρεσβευτές της γαστρομικής διπλωματίας της χώρας μας, όπως η φέτα, το γιαούρτι, το λάδι, το ούζο ενώ άλλα, όπως η κάππαρη, η χαρουπιά ή το φραγκόσυκο, είναι φυτά που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα,  τοπία της ελληνικής γης. 

 

Προϊόντα και άνθρωποι, γεύσεις και συνταγές, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα ξετυλίγονται μέσα στις σελίδες του και δένουν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων που μπορούν να συγκροτήσουν τον βασικό πυλώνα μιας νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας (Τοπίο – Περιβάλλον - Αγροτική Οικονομία – Προϊόντα – Γαστρονομία – Πολιτισμός -Τουρισμός), αλλά και του νέου υπαρξιακού και πολιτισμικού μας αναπροσδιορισμού.

 

pittasΟι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί ν’ αντιμετωπίσει την ελληνική γαστρονομία ως όλον, δίνοντάς μας ταυτόχρονα γερές δόσεις εθνικής αυτογνωσίας, ελπίδας και προοπτικής.

Το βιβλίο «Οι θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας» του Γιώργου Πίττα κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Η έκδοση είναι έγχρωμη, διαστάσεων 28Χ24 όπως όλες εκδόσεις του συγγραφέα και  έχει 352 σελίδες και 650 φωτογραφίες, η δε τιμή του είναι στα 40 ευρώ.

ΙSBN  978-960-86458-5-1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.