ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τη δήμευση προϊόντων εγκλήματος

13:18 - 29 Δεκ 2014 | Ειδήσεις
Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τη δήμευση προϊόντων εγκλήματος
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε στη σύσταση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου σχετικώς με την δέσμευση και την δήμευση οργάνων και προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Αθανασίου τετραμελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή αναλαμβάνει την ενσωμάτωση στη Εθνικό Δίκαιο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 της Οδηγίας 2014/42/ΕΕ σχετικά με τη δέσμευση και τη δήμευση οργάνων και προϊόντων εγκλήματος στην ΕΕ, περιλαμβανομένης της σύνταξης της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης.

Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία, τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει έως τον Οκτώβριο 2015 να υιοθετήσουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να καταστεί δυνατή, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, η δήμευση περιουσιακού στοιχείου που ανήκει σε πρόσωπο καταδικασθέν για ποινικό αδίκημα, το οποίο μπορεί, αμέσως ή εμμέσως, να οδηγήσει σε οικονομικό όφελος, εφόσον το δικαστήριο κρίνει, βάσει των περιστάσεων της υποθέσεως, ότι το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε μέσω εγκληματικής δραστηριότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.