ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη του επιχειρηματία Κ.Δαφέρμου για μίζες στα εξοπλιστικά

16:50 - 06 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Σύλληψη του επιχειρηματία Κ.Δαφέρμου για μίζες στα εξοπλιστικά
Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος που φέρεται να έχει δώσει μίζα ύψους 3 εκατ. δολαρίων στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet.

Το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία έδωσε ο ανακριτής διαθοράς Νίκος Τασιτώνης, που ερευνά τη σχετική δικογραφία.

Τις μίζες αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό.

Οι ελληνικές αρχές είχαν υποβάλει αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του Αντώνη Κάντα. Πριν από δύο μέρες, ήρθαν οι απαντήσεις και άμεσα εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρείας του.

Τη δίωξη για την υπόθεση ειχαν ασκήσει μετά από προκατακρική εξέταση οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.