ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδομένη: Εκρηκτική η κατάσταση-Αποχωρούν ΜΚΟ και γιατροί

12:14 - 23 Μαρ 2016 | Ειδήσεις
Ειδομένη: Εκρηκτική η κατάσταση-Αποχωρούν ΜΚΟ και γιατροί
Τουλάχιστον 500 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πραγματοποιούν από χτες διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την Ειδομένη για λόγους ασφαλείας, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία τους, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης προσφύγων. Επίσης από την περιοχή αποχωρεί και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πράξις» η οποία διένειμε φαγητό στους πρόσφυγες καθώς ομάδα μεταναστών που κάνει απεργία πείνας δεν επέστρεψε στα μέλη της ΜΚΟ να μοιράσει τις μερίδες φαγητού.


Στο μεταξύ νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν δύο πλοία, με περίπου 260 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, οι οποίοι μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε κέντρα φιλοξενίας. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι ανέρχονται σε 4.700 άτομα.


Την αναστολή ορισμένων από τις δραστηριότητες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά επιβεβαίωσε άλλωστε και η εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού, Μελίσα Φλέμινγκ, επειδή -όπως είπε- αντιτίθεται στη νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και συγκεκριμένα στη μετατροπή των hot spots σε κλειστές δομές.


Το ενδεχόμενο επέμβασης του στρατού στην Ειδομένη απέκλεισε σήμερα με δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.