ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστολή-διαμαρτυρίας Μίχαλου στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο δρόμων-σιδηροδρομικών γραμμών

13:22 - 07 Απρ 2016 | Ειδήσεις
Επιστολή-διαμαρτυρίας Μίχαλου στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο δρόμων-σιδηροδρομικών γραμμών
Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος με τα κλεισίματα των δρόμων και της σιδηροδρομικής γραμμής τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να διασφαλιστεί και η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων και να δημιουργηθούν συνθήκες τάξης και ασφάλειας.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς της Ειδομένης, του Πειραιά, αλλά και των ακριτικών νησιών όπως η Χίος, είναι πλέον εκρηκτική. Τα επεισόδια βίας και οι ακραίες διαμαρτυρίες αυξάνονται σε καθημερινή βάση, με όλο και μεγαλύτερο τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να πληγούν ανεπανόρθωτα κρίσιμοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του.

 

Σημειώνει επίσης ότι η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκεται για πάνω από 15 ημέρες υπό κατάληψη, ενώ τα τελευταία 24ωρα έκλεισε και το κεντρικό Λιμάνι της Χίου.


«Το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές οδούς μεταφοράς, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, οι οποίοι δεσμεύονται από συμβόλαια παράδοσης των προϊόντων τους. Το πλήγμα στην αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων και της Ελλάδας ως κόμβου για το διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο, είναι από τώρα εμφανές. Ήδη, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες είχαν επιλέξει τον Πειραιά ως πύλη εισόδου των προϊόντων τους στην Κεντρική Ευρώπη, έχουν στραφεί σε εναλλακτικές επιλογές λιμένων, σε άλλες Βαλκανικές χώρες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 07 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.