ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG

09:51 - 06 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG
Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων) άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας για την υπόθεση MIG για απιστία, απάτη και ξέπλυμα.

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική εξέταση των υποθέσεων κατά της MIG, της Marfin Egnatia Bank και των εκπροσώπων της, είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2010, και η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο, αφού τότε δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρθηκε μέρος της δικογραφίας και από όσα προέκυψαν ασκήθηκε η δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για απιστία, απάτη και ξέπλυμα.

 

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους εισαγγελείς, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση και αφορά δάνειο που άρχισε να χορηγείται (75 εκατομμύρια) το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Φέρεται να χορηγήθηκε δε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 06 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.