ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια σε πλειστηριασμό- Φυγαδεύτηκε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων

18:46 - 19 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Επεισόδια σε πλειστηριασμό- Φυγαδεύτηκε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων
Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού κτήματος στον Χορτιάτη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο voria.gr, μέλη συλλογικοτήτων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Φώναζαν συνθήματα όπως «στις τράπεζες τα σπίτια δεν θα δώσεις, τι ψυχή θα παραδώσεις».

 

Τελικά, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και όρμησαν στη δικαστική έδρα. Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε εκτός αίθουσας.

 

Ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε και οι διαδηλωτές αποχώρησαν εν μέσω επευφημιών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας «παγώνουν», καθώς η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε τη συνέχεια της αποχής των συμβολαιογράφων και σήμερα, Τετάρτη, απαιτώντας παράλληλα από την ελληνική Πολιτεία:

 

«Την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις Τράπεζες και τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών».

 

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «κατ’ εξαίρεση και κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας από τους Συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται οι εκούσιοι πλειστηριασμοί και οι πλειστηριασμοί με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.