ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλύφων-«Έσπαγαν» επιταγές με επιτόκιο 30%

08:58 - 06 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλύφων-«Έσπαγαν» επιταγές με επιτόκιο 30%
Ένα τεράστιο κύκλωμα τοκογλυφίας εξαρθρώθηκε έπειτα από πεντάμηνη έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων με βασικά μέλη όπως αποδεικνύεται έναν 65χρονο «εμποροϋπάλληλο» που ζούσε μέσα στη χλιδή στη βίλα του στο Πικέρμι, ένα Βούλγαρο, έναν Πακιστανό και διάφορους επιχειρηματίες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Η εγκληματική οργάνωση που δρούσε με τη μέθοδο του «σπασίματος» επιταγών είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε διάφορες περιοχές της χώρας, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη επιχειρηματιών και επαγγελματιών για ρευστό λόγω και της αδυναμίας πρόσβασής τους στον τραπεζικό δανεισμό.

 

Σύμφωνα με το Έθνος, τα μέλη του κυκλώματος τους έδιναν «ζεστό» χρήμα με αντάλλαγμα μεταχρονολογημένες επιταγές που είχαν ονομαστική αξία τουλάχιστον 30% μεγαλύτερη από το ποσό του δανεισμού.

 

Τις εξαργύρωναν στη συνέχεια επιχειρηματίες-μέλη του κυκλώματος προκειμένου να φαίνεται πως αυτό γίνεται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, εξασφαλίζοντας τεράστια τοκογλυφικά κέρδη στην εγκληματική οργάνωση.

 

Για παράδειγμα μια εξάμηνη επιταγή με ονομαστική αξία 20.000 ευρώ που επρόκειτο να εξοφληθεί τον Σεπτέμβριο μπορούσε να «αγοραστεί» σήμερα από τους τοκογλύφους έναντι 13.000 ή 14.000 ευρώ δίνοντας στον δανειζόμενο μετρητά για την κίνηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και στο κύκλωμα ένα εύκολο και χωρίς ρίσκο κέρδος 6.000 - 7.000 ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 06 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.