ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλαξαν τη νομολογία, για αναγνώριση Τουρκικής Ενωσης Θράκης!

12:55 - 23 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Άλλαξαν τη νομολογία, για αναγνώριση Τουρκικής Ενωσης Θράκης!
Τα όσα- κρυφίως στο εσωτερικό αλλά εν γνώσει του Συμβουλίου της Ευρώπης- απεργάζεται η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, για την αναγνώριση της Μουσουλμανικής Ενωσης Θράκης ως «τουρκικής», αποκαλύπτει προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, αρμόδιου οργάνου για την ορθή επίβλεψη της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα 47 κράτη-μέλη του.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης, που κατ’ αποκλειστικότητα παρουσιάζει το Reporter.gr, η Επιτροπή των Υπουργών, αναφερόμενη στη μη εκτέλεση της τελεσίδικης καταδικαστικής, για την Ελλάδα, απόφασης του ΕΔΑΔ (H46-12 Bekir-OustaandOthersgroupv. Greece (ApplicationNo. 35151/05), εκφράζει « την ικανοποίησή της, για την πρωτοβουλία των αρχών να προετοιμάσουν και να διαβιβάσουν στο Κοινοβούλιο σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στους αιτούντες να ζητούν την επανεξέταση των αιτήσεων τους για καταχώριση των ενώσεών τους ή για την αναίρεση των αποφάσεων που διατάσσουν τη διάλυση των ενώσεών τους.» (σ.σ προφανώς αναφέρεται στην επίμαχη τροπολογία Κοντονή που …αποσύρθηκε).

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι « η νομοθετική διαδικασία έγκρισης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και, συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της θέσπισης του νόμου για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, παροτρύνει έντονα τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την οριστικοποίηση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας».

Αποκαλύπτεται ότι «έχει υπάρξει αλλαγή της εσωτερικής νομολογίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σε διαδικασίες σχετικά με την καταχώριση ενώσεων» και καλούνται οι ελληνικές αρχές να ενημερώσουν την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ,για περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με τη σχετική νομολογία.

Σύμφωνα δε με την απόφαση, η εν λόγω υπόθεση θα επανεξετασθεί από την Επιτροπή Υπουργών κατά την 1302η συνεδρίασή της (Δεκέμβριος 2017).

Με βάση τα ανωτέρω, μέχρι τον Δεκέμβριο, Κοντονής και Ανελίτες μπορούν να υπερηφανεύονται στους …ιθαγενείς, ότι δεν λύγισαν στις πιέσεις των ευρωπαίων και δεν προχωρούν στην αναγνώριση των μουσουλμανικών ενώσεων ως «τουρκικές».

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 10:37 - 24 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.