ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέλος των «Πυρήνων» ο 29χρονος βομβιστής- «Φωτιά» το κατηγορητήριο

20:54 - 29 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μέλος των «Πυρήνων» ο 29χρονος βομβιστής- «Φωτιά» το κατηγορητήριο
Φωτιά το κατηγορητήριο σε βάρος του 29χρονου που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτι -γιάφκα στην οδό Αλκαμένους.

Ο Εφέτης ειδικός ανακριτής κατά της τρομοκρατίας στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος του αναφέρει πως εδώ και εναν χρόνο περίπου ο συλληφθείς μετέχει στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.Ειδικότερα ο κ. Νικόπουλος υποστηρίζει ότι ο 29χρονος εντάχθηκε στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο επισημαίνεται πως ο συλληφθείς επιδίωκε να δολοφονήσει τον κ. Παπαδήμο και η επίθεση δεν ολοκληρώθηκε από αίτια «εξωτερικά».

Συγκεκριμένα, η έκρηξη της 25ης Μαΐου που σημειώθηκε μέσα στο όχημα του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν μεγάλης ισχύος εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού ως προς την αναλογία της εκρηκτικής ύλης και έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στο όχημα».

«Εχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο» αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Την Τρίτη ο 29χρονος θα απολογηθεί για την κατηγορία που αφορά την αποστολή του φονικού φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδημο. Στον νεαρό αποδίδεται και η αποστολή των οκτώ παγιδευμένων δεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Και μια μέρα αργότερα την Τετάρτη θα απολογηθεί για άλλες έξι κακουργηματικές πράξεις : συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Στον Εισαγγελέα μαζί με τον 29χρονο οδηγήθηκε και ακόμη ένας συλληφθείς στο πλαίσιο της έρευνας των Αρχών, για τον οποίο έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία που δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία σχετικά με κατοχή κροτίδων .

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 29 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.