ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέσβος: Γενική απεργία τη Δευτέρα για το μεταναστευτικό

15:28 - 14 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Λέσβος: Γενική απεργία τη Δευτέρα για το μεταναστευτικό
Γενική απεργία την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς, την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, κήρυξε ο Δήμος Λέσβοy, με αίτημα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, «να σταματήσει η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετατρέπει το νησί της Λέσβου και τα νησιά του βόρειου και νότιου-ανατολικού Αιγαίου σε νησιά φυλακές».

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, "με δεδομένη την παρέλευση αρκετού χρονικού διαστήματος από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία επικοινωνία από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών και χωρίς καμία ένδειξη ουσιαστικής αποσυμφόρησης ή ικανοποίησης, έστω και στο ελάχιστο των αιτημάτων που αναφέρονται στην απόφαση, προχωράμε προς την άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου αναφέρει: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση αναλογική κατανομή της φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, με βάση τον πληθυσμό των νησιών και την διατήρηση τόσων αιτούντων άσυλο, όσων μπορούν να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, ως άμεσο μέτρο έκτακτης ανάγκης, ζητούμε την άρση του γεωγραφικού αποκλεισμού και την ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας. Την μεταφορά του πλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική Ελλάδα και την άμεση βελτίωση των συνθηκών στο ΚΥΤ Μόριας, τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους εργαζόμενους στο κέντρο, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές».

Ο Δήμος Λέσβου απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους τοπικούς φορείς «να σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι και με μια φωνή να παλέψουμε για τη Λέσβο αυτή την κρίσιμη ώρα, σχηματίζοντας ενιαίο μέτωπο ενάντια στην καταστροφή του νησιού μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί συλλογική ευθύνη και όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνες και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια μετατροπής της Λέσβου, του νησιού της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης των 32.000 κατοίκων, διαμένουν σε διάφορες δομές περί τους 8.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.