ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται υποχρεωτικό 30ωρο για τους εκπαιδευτικούς

11:16 - 08 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Έρχεται υποχρεωτικό 30ωρο για τους εκπαιδευτικούς
Περισσότερες ώρες στο σχολείο θα πρέπει να κάθονται δάσκαλοι και καθηγητές μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, όπου θα περιληφθεί διάταξη του υπουργείου Παιδείας.

Η διάταξη θα προβλέπει την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντά στην κριτική ότι το υποχρεωτικό 30ωρο προβλέπεται ήδη από νόμο του 1985.

Ωστόσο, η ΟΛΜΕ διαψεύδει τον κ. Γαβρόγλου ότι η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες είναι σύμφωνη με τα προβλεπόμενα στο νόμο 1566/85.

«Είναι γεγονός ότι ο νόμος 1566/85 προβλέπει την παραμονή των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα πέραν του διδακτικού ωραρίου, προκειμένου ο εκπαιδευτικός να εκτελέσει τα εξωδιδακτικά του καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείο (Διευθυντής, Σύλλογος Διδασκόντων). Σε καμία διάταξη του ανωτέρω Νόμου δεν προβλέπεται η παραμονή του εκπαιδευτικού στο σχολείο του, εφόσον δεν έχει κάποια εργασιακή υποχρέωση να επιτελέσει» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Είναι λοιπόν προφανές, συνεχίζει η ΟΛΜΕ, «ότι η συγκεκριμένη προσπάθειά σας δεν αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί τιμωρητικό μέτρο σε βάρος των εκπαιδευτικών με τελική στόχευση την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 08 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.