ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιγότεροι από 5.000 πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής της Μόριας

17:20 - 24 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Λιγότεροι από 5.000 πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής της Μόριας
Κάτω από τις 5.000 έπεσε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες.

Δεδομένων των μηδενικών αφίξεων το τελευταίο διάστημα, μόλις 531 καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αλλά και των αναχωρήσεων από το νησί μεταναστών και προσφύγων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η Μόρια είχε 4.996 διαμένοντες.

Τη Τρίτη, με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν για την Αθήνα 376 άτομα τα οποία παρελήφθησαν από υπηρεσίες προκειμένου να διαμείνουν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας, περιμένοντας εκεί την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Η μείωση του αριθμού των διαμενόντων στη Μόρια, βελτίωσε τη κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό. Από τις περίπου 450 σκηνές που υπήρχαν έμειναν πια σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥΤ λιγότερες από 80. Με προοπτική σε λίγες μέρες να μην υπάρχει πλέον καμία σκηνή στην οποία να μένει πρόσφυγας ή μετανάστης.

Την ίδια ώρα στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ διαμένουν 1.095 άτομα. Συνολικά στο νησί στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ και σε άλλες δομές φιλοξενίας στην πόλης μένουν 6.964 άτομα. Την Πρωτοχρονιά στη Λέσβο ο αντίστοιχος αριθμός ξεπερνούσε τα 8.200 άτομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.