ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση ΕΛ.ΑΣ. στα ΑΕΙ για πράξεις ανομίας ζητούν οι πρυτάνεις

14:04 - 03 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Παρέμβαση ΕΛ.ΑΣ. στα ΑΕΙ για πράξεις ανομίας ζητούν οι πρυτάνεις
Σε λάθος κατεύθυνση κινείται ο νόμος Γαβρόγλου περί ασύλου, σύμφωνα με τρεις πρυτάνεις που μιλούν στον "Ελεύθερο Τύπο", οι οποίοι ζητούν να ισχύει στα πανεπιστήμια ό,τι και σε άλλους χώρους, παραμένοντας στην κοινή γραμμή που είχε η Σύνοδος των Πρυτάνεων από το καλοκαίρι, για επέμβαση της Αστυνομίας σε όλες τις αξιόποινες πράξεις.

Αναλυτικότερα, ο κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, πρύτανης του ΟΠΑ, σημειώνει: "Όλοι οι νόμοι ήταν κακοί. Κι αυτό γιατί δεν είχαν αποτέλεσμα. Δεν έχει βρεθεί ακόμα ένα σημείο ισορροπίας στα πανεπιστήμια". Ο κ. Περικλής Μήτκας, πρύτανης του ΑΠΘ, από την πλευρά του επισημαίνει: "Μία διάταξη δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, όμως ο πρόσφατος νόμος περί ασύλου που ψηφίστηκε είναι στη λάθος κατεύθυνση". Ενώ ο κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, υπογραμμίζει: "Το 2017 είχαμε 52 περιστατικά ανομίας και παραβατικότητας, όσα είχαμε συνολικά τις χρονιές 2015 (24 περιστατικά) και 2016 (35 περιστατικά). Ο νόμος Γαβρόγλου έχει επιτείνει το πρόβλημα".
Τα περιστατικά, σύμφωνα με την καταγραφή του κ. Ζαπράνη, ποικίλλουν από καταλήψεις, προπηλακισμούς και ομηρίες καθηγητών μέχρι ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς, διακίνηση ναρκωτικών και παρεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο ορίζεται ότι "η επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους των ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων καθώς και εγκλημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.