ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο για τον θάνατο του Στ.Σκλαβενίτη

08:12 - 02 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο για τον θάνατο του Στ.Σκλαβενίτη
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η οικογένεια Σκλαβενίτη μετά τον απροσδόκητο θάνατο του 52χρονου Στέλιου Σκλαβενίτη, ενός από τα αδέλφια της οικογένειας πίσω από τη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης κατέληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής από ενδοπνευμονική αιμορραγία λόγω γρίπης, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και σήκωσαν το βάρος της εξαγοράς και συγχώνευσης του «Μαρινόπουλου», μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο. Μετά από αυτήν ο όμιλος Σκλαβανίτη αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Για δυσαναπλήρωτη απώλεια κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο κ. Μίχαλος σημειώνει: «Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο  θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

» Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία.

» Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

» Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του».

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του.

» Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο για όλα τα καλά που προσέφερε. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!» σχολίασε στο twitter ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ο Λεωνίδας Βρεττάκος, Chief Operating Officer της ΑΒ Βασιλόπουλος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το τραγικό γεγονός του θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη.

«Ο θάνατός του Στέλιου Σκλαβενίτη κάνει από σήμερα φτωχότερο τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και τον κλάδο μας. Η είδησή της αναπάντεχης απώλειάς του, μας αφήνει βαθύτατα συγκλονισμένους. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του, το ήθος και την εντιμότητα που τον χαρακτήριζαν τόσο ως επιχειρηματία όσο και ως άνθρωπο.

» Διοίκηση και εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Βρεττάκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 02 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.