ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος στη Λέσβο- Εκατοντάδες πρόσφυγες έφυγαν από τη Μόρια

20:49 - 26 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Χάος στη Λέσβο- Εκατοντάδες πρόσφυγες έφυγαν από τη Μόρια
Περίπου 400 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο. Δηλώνουν πως φοβούνται να επιστρέψουν.

Περίπου 120 από τους αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου.

Περισσότεροι, όμως, από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευόμενοι προς την πόλη. Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους απο το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Η αστυνομία καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό.  Το πλήθος αντιτείνει ότι φοβάται μετά τα επεισόδια και ορισμένοι δηλώνουν πως αν δεν τους αφήσουν να βρουν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.  Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακόμα και για νεκρούς.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:24 - 26 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.