ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

09:14 - 07 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Ολοκληρώθηκαν, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε 23 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας.

Τα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από την “Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”. Εκτός των πολιτών, συμμετείχαν, επίσης, στελέχη πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και άλλων φορέων, ενώ ενεργός ήταν και ο ρόλος της Εκκλησίας με αισθητή την παρουσία εκπροσώπων από μητροπόλεις της Μακεδονίας.

Η κεντρική συγκέντρωση, για συμβολικούς λόγους, πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ όλα τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν ταυτόχρονα, στις 7.30 το βράδυ, στις κεντρικές πλατείες στη Βέροια, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, την Έδεσσα, την Κατερίνη, τις Σέρρες, τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στην Καβάλα, τη Δράμα, τη Φλώρινα, την Πτολεμαϊδα, τη Σιάτιστα και την Καστοριά.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι αστυνομικές αρχές, μέχρι το βράδυ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για το αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια. Στην Καβάλα και τη Δράμα, χιλιάδες πολίτες της ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Τέλος σημειώνεται πως νέο συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.