ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό ενισχύει ο ΤΑΡ το Δήμο Αλεξανδρούπολης

11:06 - 12 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό ενισχύει ο ΤΑΡ το Δήμο Αλεξανδρούπολης
Πιο συγκεκριμένα στς 7 Ιουνίου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κος Ευάγγελος Λαμπάκης, συναντήθηκε στο γραφείο του με την Υπεύθυνη Κοινωνικής Εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ, κα Ζωή Μπαβαβέα και τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Αν. Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρο Νάκο.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, η συνάντηση ήταν πολύ καλή, καθώς στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του TAP, οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ παρέδωσαν έγγραφο από την κεντρικά γραφεία του ΤΑΡ στην Ελβετία, το οποίο πιστοποιεί την έγκριση για την προμήθεια καινούριων οχημάτων και την παραχώρηση αυτών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης εκτιμά ότι θα ακολουθήσει μια απαραίτητη περίοδος διάρκειας 1- 1.5 μήνα για την διεκπεραίωση της παραγγελίας και την παράδοση των μηχανημάτων στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τα εν λόγω μηχανήματα είναι:

  • 1 οδοστρωτήρας για ασφαλτοστρώσεις που εκτελεί ο δήμος, μηχάνημα το οποίο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους αγροτικούς δήμους της περιοχής καθώς θα τους κάνει πιο δυνατούς και σταθερούς.
  • 1 πλατφόρμα μεταφοράς των μηχανημάτων έργων, η οποία θα επιταχύνει καίρια την μεταφορά αυτών των μηχανημάτων από την μία πλευρά του δήμου στην άλλη.
  • 2 μεγάλα φορτηγά 16-20 τόνων, τριπλάσιας χωρητικότητας συγκριτικά με τα υπάρχοντα φορτηγά του δήμου, τα οποία θα επιτρέψουν την γρήγορη ολοκλήρωση έργων.
  • 1 μηχάνημα επούλωσης λάκκων με ασφαλτόμιγμα που θα παρασκευάζεται από το ίδιο το μηχάνημα.
  • 1 απορριμματοφόρο 20 τόνων, τριπλάσιας χωρητικότητας συγκριτικά με αυτά του δήμου.

Τα μηχανήματα αυτά θα ανανεώσουν τον πεπαλαιωμένο στόλο του Δήμου και θα επιτρέψουν, μέσα από τις δομές καθαριότητας και των τεχνικές υπηρεσιών, την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας και της συμπληρώσεως των 1.920 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούν στο δήμο από τον ΤΑΡ, υπάρχουν δύο έργα τα οποίο βρίσκονται σε καλό δρόμο, λίγο πριν την έγκρισή τους.

Τα έργα αφορούν την:

  • κατασκευή μιας γεώτρησης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, η οποία θα είναι πιστοποιημένη και θα βοηθήσει τον δήμο αναφορικά με το υπάρχον ενεργειακό τοπίο. Πιθανότατα είναι ο μοναδικός δήμος που θα έχει ένα τέτοιο έργο.
  • αντικατάσταση αρδευτικού αγωγού 800 μέτρων και των δικτύων αυτού, ύψους 700,000 ευρώ, προκειμένου να αρδευτούν 9 χιλιάδες στρέμματα στο Πέπλο της δημοτικής ενότητας Φερών.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 12 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.